Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith ft. Burna Boy – “Be Honest”

De Engelse Jorja Smith is al lang geen onbekende meer in de r&b en popwereld. Erg lang is de zangeres nochtans nog niet bezig: de release van haar eerste ep is maar geleden van 2016. Verleden jaar volgde er dan een schitterende debuutplaat. Daarmee schoten haar streams en bekendheid nóg sneller de lucht in. Voor haar nieuwe single werkte de twintiger samen met Burna Boy, die onlangs nog op Reggae Geel passeerde. Het is niet de eerste keer dat deze twee muzikanten samenwerken, en waar “Gum Body” meer bij de hiphop en reggae van Burna Boy aanleunde, is “Be Honest” meer de mix van beide artiesten.

“Be Honest” zal je ongetwijfeld op talrijke radiozenders kunnen horen tot het je oren uitkomt. Het nummer heeft al direct een zomerse vibe die veel wegheeft van de reggaeton die tegenwoordig zo in trek is. Daarnaast komt Jorja’s stem hier helemaal tot haar recht. Ze klinkt heel rauw en de term ‘sexy’ is hier zeker niet misplaatst, want ze maakt de single nog zwoeler dan die al was. Burna Boy komt tussendoor nog even een rapstukje neerleggen, al voelt dat eerder aan als een formele verplichting dan een meerwaarde. Als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat “Be Honest” geen wereldschokkend nummer is, maar het hitpotentieel valt niet te ontkennen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Addicted"

Ooit werkte ze als barista bij Starbucks, maar de tijden lijken inmiddels helemaal gekeerd voor de Britse r&b-zangeres. Na een virale hit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.