Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “By Any Means”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Van Starbucks tot wereldwijd de grootste zalen, het is een opvallende transformatie die Jorja Smith het afgelopen decennium doormaakte. Met een aantal sterke ep’s en een nog sterker debuutalbum werkte de Britse r&b-zangeres zich in een mum van tijd naar de top. Tegenwoordig is ze, ondanks dat ze er al even geen muziek meer uitbracht, één van de favoriete artiesten van de jeugd en dat komt haar populariteit alleen maar ten goede. Twee jaar na Lost & Found vindt Jorja het nu tijd voor een nieuwe plaat. Of “Be Honest” met Burna Boy of haar cover van St. Germains “Rose Rouge” de tracklist halen, blijft afwachten. Dat er iets aankomt, is nu wel duidelijk.

Op Instagram liet Jorja zich enkele weken geleden al uit over het aanhoudende politiegeweld en de Black Lives Matter-beweging, met de link naar haar hitsingle “Blue Lights”. Vandaag gaat ze daarop verder met “By Any Means”. Het doel van het nummer is om het onderwerp levende te houden, zodat de beweging niet verwatert tot ‘zomaar een post op social media’. Op de single zelf horen we Jorja Smith zoals we haar gewoon zijn. Ondersteund door een chille beat en wat samples van een akoestische gitaar uit ze haar frustraties. Kijk maar naar lyrics als ‘Too much pain in these little white lies’ of ‘Won’t stay silent for things that I love’. De Britse gebruikt haar soulvolle stem om in de bres te springen voor BLM en dat is prachtig. Muzikaal misschien niet haar meest vernieuwende nummer, maar de emotie is er in overvloed en dat is het belangrijkste.

“By Any Means” is de leadsingle van Reprise, een album gecureerd door haar label Roc Nation. De opbrengsten gaan naar slachtoffers van politiegeweld.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sasha Keable - "Killing Me" (feat. Jorja Smith)

Bij de ene artiest betekent binnenkort een onbepaald moment in de toekomst, maar een zeldzaam fenomeen doet zich voor wanneer die artiest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "All Of This" (feat. Guilty Beatz)

De carrière van Jorja Smith nam een aanzienlijke vlucht na de release van haar single “Blue Lights” en de daarop volgende debuutplaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.