banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “Come Over” (feat. Popcaan)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Jorja Smith heeft het droomparcours voor eender welke jonge zangeres afgelegd. Zo schopte ze het op enkele jaren tijd van Starbucks-medewerkster tot wereldwijde ster. Haar debuutplaat Lost & Found was een regelrecht schot in de roos, waarmee ze meteen een hele horde fans achter haar wist te krijgen. Na dat album ging de Britse r&b-zangeres echter de commerciëlere richting uit. Jammer voor de fans van het eerste uur, maar bijzonder goed voor haar populariteit. Tegenwoordig is Jorja bezig met haar tweede langspeler, maar ook daarnaast heeft ze niet stilgezeten. Zo zette ze zich op “By Any Means” in voor de BLM-beweging en bracht ze samen met Burna Boy “Be Honest” uit. Vandaag komt er nog eens nieuw werk uit van de jonge zangeres en opnieuw doet ze het met een bekende rapper: Popcaan.

Na een week teasen, was het vanavond eindelijk zover. Op “Come Over” trekt Jorja haar commerciëlere lijn rustig verder, maar weet ze ons toch te overtuigen. Al vanaf het begin wordt duidelijk dat de donkere afrobeat een grote rol speelt op het nummer. De Britse zelf klinkt minder intrigerend dan vroeger, maar weet ons nog steeds om haar vinger te winden. Het gaat er dus nogal poppy aan toe, zeker als Popcaan erbij komt. Terwijl Jorja een paar keer vocaal uithaalt, rapt hij met flink wat elektronische stembewerking op zijn gekende manier. Heel veel variatie zit er jammer genoeg niet in het nummer, maar Jorja Smith is wel helemaal opengebloeid tot een r&b/popster. “Come Over” blijft lekker hangen en zal naar alle waarschijnlijkheid weer een radiohitje worden.

Album nummer twee is dus in de maak, maar of Jorja dat volgend jaar ook opnieuw komt voorstellen op Rock Werchter is voorlopig nog onbekend.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1056 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sasha Keable - "Killing Me" (feat. Jorja Smith)

Bij de ene artiest betekent binnenkort een onbepaald moment in de toekomst, maar een zeldzaam fenomeen doet zich voor wanneer die artiest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.