Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Xiu Xiu – “Rumpus Room” (feat. Liars)

© Dan Bleckley

Aan het eind van deze maand worden Xiu Xiu-fans rijkelijk beloond. Op nieuw album OH NO geeft het Amerikaanse noisepopduo, bestaande uit Jamie Stewart en Angela Seo, ons maar liefst drie volle handen nieuwe nummers. Liz Harris, beter bekend als Grouper, droeg al bij aan hun grootste (en beste?) popnummer: “A Bottle of Rum”. Verder zullen we onder meer leden van Shearwater, Drab Majesty en Deerhoof en bijdragen van Chelsea Wolfe en Sharon Van Etten terugvinden op de nieuwe langspeler.

Ook Angus Andrew, oprichter en enige vaste lid van de experimentele rockband Liars, kreeg een uitkermspot op OH NO. Wie dacht dat Stewart en Seo met “A Bottle of Rum” de poppy kant op zouden gaan, heeft het niet bij het rechte eind. Er werd op menig muziekgerelateerde websteks naarstig gesmeten met ‘dit klinkt als Forget (Xiu Xiu’s toegankelijkere album uit 2017)’, maar neen hoor, “Rumpus Room” klinkt veel meer als de chaos op Girl With Basket of Fruit. Dat, maar dan tegelijkertijd vreemder en toegankelijker. De stemmen van Stewart en Andrew stuiteren haaks op elkaar, maar smelten toch mooi samen. “Rumpus Room” is dan misschien wel minder poppy, maar catchy is het alvast wel.

Duettenalbum OH NO ligt 26 maart in de winkelrekken.

Xiu Xiu: Facebook / Instagram
Liars: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Xiu Xiu @ Botanique (Rotonde): Discografiedwarsdoorsnede

Jamie Stewart is immer verrassend. Wat begon als soloproject groeide al snel uit tot het hyperproductieve Xiu Xiu. Voortdurend veranderde de bezetting,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iguana Death Cult – “Oh No”

Een van de spannendste bands uit Nederland komt op 12 mei met een derde album op de proppen. Echo Palace verschijnt via…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Wet Leg - "Too Late Now" & "Oh No"

Wet Leg moet zowat de grootste indie-hype van 2021 zijn. Het Britse duo heeft nog maar twee nummers op de teller, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.