Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids – “Stacking Chairs”

© Daphne Nguyen

Australië en indierock horen we graag in een zin en zeker wanneer Middle Kids ook ter sprake komt. Na hun goed onthaalde Lost Friends uit 2018 zal de band op 19 maart voor de dag komen met hun gloednieuwe langspeler Today We’re The Greatest. Na een ep-release en een baby van zangeres Hannah Joy en bassist Tim Fitz kwam op 15 oktober het nummer “R U 4 ME?“. Hierna kregen we nog de voorsmaakjes “Questions” en “Cellophane” te horen die ons allen konden bekoren. Hieraan hebben ze een vervolg gebreid in de vorm van “Stacking Chairs” en laten we het zo stellen: Middle Kids is nog lang niet uitgepraat.

Vanaf de eerste seconde heb je meteen door dat het weer een typisch Middle Kids-lied geworden is. Alle ingrediënten worden afgemeten in een blender samen gegooid en ook nu weer weten ze er een topresultaat uit te puren. De nodige portie gitaarpartijen zijn te horen en het nodige tempo wordt zoals altijd meegegeven. “Stacking Chairs” begint meteen met knappe gitaarriffs en ontpopt zich al snel in een beklijvend geheel door de toevoeging van de wondere stem van Hannah Joy. Gekke dingen halen ze met deze release niet meteen uit, maar dat hoeft ook niet als je liedjes van dit kaliber kan blijven schrijven.

‘Joy’ heeft het beluisteren van “Stacking Chairs” ons zeker gebracht en we kunnen concluderen dat we enkel maar warmer geworden zijn voor Today We’re The Greatest door deze single. Hunkeren naar 19 maart!

Facebook / Instagram / Twitter

 

 

 

 

 

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Middle Kids - Today We're the Greatest (★★★★): Indierock met vlotte gitaren

Na het goed onthaalde Lost Friends van 2018 kon de Australische band Middle Kids een jaar later bevestigen met de ep New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Questions"

De Australische indierockers van Middle Kids hebben niet stilgezeten. Na de geboorte van het kindje van de frontvrouw en de bassist vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.