Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids – “Questions”

© Daphne Nguyen

De Australische indierockers van Middle Kids hebben niet stilgezeten. Na de geboorte van het kindje van de frontvrouw en de bassist vorig jaar is er ook nieuws over een muzikale baby. Op 19 maart mogen we hun tweede langspeler verwachten en die zal de naam Today We’re The Greatest dragen. Over hun debuutalbum uit 2018 waren we al bijzonder lovend en ook de ep New Songs for Old Problems van het daaropvolgende jaar trof zijn doel. “R U 4 Me” gaf al een voorsmaakje van de aankomende plaat en daarop breit deze nieuwe single een aangenaam vervolg.

De stem van Hannah Joy klinkt even beklijvend als altijd, waardoor de typische Middle Kids-sound duidelijk herkenbaar is. Aanvankelijk lijkt “Questions” naast haar pakkende stemgeluid jammer genoeg weinig peper te bevatten. Na de laatste ep, die echt wist te raken waar het pijn deed, lag de lat hoog. Gelukkig doet ergens halfweg een verrassingselement zijn intrede: voor een keer zijn het niet de gitaren die de boel doen ontploffen, maar een onverwachte partij blazers. Ook de bitterzoete teksten van Joy zorgen ervoor dat “Questions” ons niet onaangedaan achterlaat. Zinnen als ‘How are we supposed to dance and kiss when we are sighing all the time?’ zetten ons aan het denken. Bij deze single duurt het eventjes voor we compleet overtuigd zijn, maar bij elke luisterbeurt wurmen deze Middle Kids zich weer iets verder naar ons hart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mia Lena - "...questions"

In oktober van 2021 introduceerden we de Brusselse Mia Lena op ons Showcasefestival in de Pilar, waar de zangeres echt een goede…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.