Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids – “Bend”

© Daphne Nguyen

We leerden de Australische formatie Middle Kids al in 2018 kennen, maar vooral haar tweede langspeler Today We’re The Greatest bezorgde de band de nodige internationale allure. Een grote doorbraak laat voorlopig nog op zich wachten, maar binnen hun genre wisten de Australiërs een stevige en betrouwbare reputatie op te bouwen. Hun indierock is gevuld met soepele gitaarlijnen die aangevuld worden door eens een trompet, dan weer een piano en zo krijgen we keer op keer een frisse sound te horen. Inmiddels werkt de groep aan een derde plaat getiteld Faith Crisis Pt. 1 en daarvan krijgen we met “Bend” een nieuwe single te horen na “Bootleg Firecracker“, “Highlands” en “Dramamine”.

Op “Bend” worden we verwelkomd door een vertrouwd klankbad dat helemaal in lijn ligt met wat we in het verleden al hoorden van Middle Kids. Een vleugje melancholie geeft het geheel een warme gloed, terwijl de gitaren het tempo in de song houden. ‘I am holding all the pieces in place / But maybe you’ve got to break me to see what I’m made of’, klinkt het. Daarmee stelt de band zich enigszins breekbaar op, zonder daarbij de controle te verliezen. In de coupletten blijft de instrumentatie verrassend veel op de achtergrond, om daarna uiteraard luid en duidelijk uit de schaduw te treden. Finaal worden we nog volledig meegezogen in een draaikolk van emoties en moeten we moeite doen om het hoofd boven water te houden. Gelukkig belanden we net op tijd op een uitgestrekt, zonnig strand down under.

Faith Crisis Pt. 1 verschijnt op 16 februari.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

663 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Middle Kids - Faith Crisis Pt 1 (★★★★): Op zoek naar de zin van het leven

Het Australische Middle Kids, geleid door zangeres en gitariste Hannah Joy, betreedt 2024 op het hoogtepunt van hun kunnen met derde album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Terrible News"

Midden volgende maand zal het Australische alternatieve rocktrio Middle Kids haar langverwachte album Faith Crisis Pt. 1 uitbrengen. Bassist Tim Fitz, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Bootleg Firecracker"

We leerden Middle Kids kennen in 2018, maar het was pas in 2021 dat ze zich nadrukkelijker manifesteerden met het uitstekende Today…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.