Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Het Zesde Metaal – “Geef Mie Nen Dag”

© CPU – Cédric Depraetere

Sinds 31 januari zitten elke zondagavond ongeveer een miljoen kijkers voor de televisie, vol spanning te kijken naar de Eén-serie Beau Séjour. Voor de aflevering effectief begint, krijgen ze eerst Het Zesde Metaal te horen. Aangezien het programma zich afspeelt in Zeebrugge, waren Wannes Cappelle en zijn band natuurlijk de geknipte mannen om de soundtrack op zich te nemen. Zonder nieuwe muziek uit te brengen, zijn de West-Vlamingen de laatste tijd dus alomtegenwoordig aangezien ze vorige week ook al een twaalf uur lang durende livestream deden. We hadden daarover trouwens ook nog een gesprekje met de frontman.

“Geef Mie Nen Dag” is de perfecte auditieve samenvatting van Beau Séjour: mysterieus, surreëel en natuurlijk West-Vlaams. Begeleid door een dromerige gitaar, begint Wannes te vertellen over zijn moeizame wandeling over het strand. Heel voorzichtig bloeit het nummer dan open, met zeer sublieme elektronische toetsen die het voortouw nemen. Het klinkt allemaal bijzonder rustgevend, waardoor de single de haast sprookjesachtige plot van de serie nog eens extra ondersteunt. De frontman heeft het verder ook nog over het feit dat niemand hem ziet staan, hoeveel moeite hij ook doet. Klinkt dat bekend in de oren? De makers van Beau Séjour hadden geen betere band kunnen kiezen om hun soundtrack in elkaar te steken.

Beau Séjour is nog tot 4 april elke zondag om 20.55 te zien op Eén. Je kan de volledige serie ook bekijken op VRT Nu.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1005 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Airboxes, Jaouad, Mooneye, Brihang & Het Zesde Metaal @ Dranouter: Modderig dagje

De laatste dag van Festival Dranouter werd een West-Vlaams feestje in drassigheid. Na drie voorafgaande festivaldagen had het terrein meer weg van…
InstagramLiveRecensies

Brihang + Het Zesde Metaal @ Lokerse Feesten: Ier, in Lokeren, es 't goed

Nu Gent geldt als officieuze hoofdstad van West-Vlaanderen, blijken de West-Vlamingen hun zinnen te hebben gezet op het Waasland. Wanneer presentatrice Jolien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten 2021 gaat door, kondigt Arsenal, Hooverphonic en meer aan

Dat de festivals terug een sprankeltje hoop hebben dankzij de dalende coronacijfers en de optimistische vooruitzichten van de regering, is niemand ontgaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.