Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aleyna Tilki – “Retrograde”

In popland duikt er elke week wel een nieuwe artiest op die kan uitgroeien tot een fenomeen, maar toch is Aleyna Tilki niet de zoveelste kandidaat in het rijtje van toekomstige supersterren. De twintigjarige zangeres is al sinds haar veertiende bezig met muziek en is ondertussen in haar thuisland Turkije een gevierde popdiva. Dankzij die immense fanbase werd ook Warner Music aangetrokken tot de jonge ster; ze werd de eerste Turkse act die het label internationaal op de kaart wil zetten, en daarvoor werd behoorlijk wat uit de kast gehaald. Qua styling en artwork lijkt haar team vooral naar Dua Lipa te hebben gekeken.

Nadat Aleyna uitsluitend in het Turks zong, is “Retrograde” haar eerste Engelstalige release. Het nummer was oorspronkelijk gepland voor Dua Lipa’s meesterlijke Future Nostalgia, maar werd uiteindelijk doorgegeven aan de nieuwkomer. De single werd door Dua en haar resem hitschrijvers gepend, terwijl Diplo de productie voor zijn rekening nam. Dit alles resulteert in een hit in wording. “Retrograde” houdt niet vast aan de traditionele popstructuur en is daardoor een ietwat atypisch nummer geworden, maar dat maakt het misschien ook zo verleidelijk. Aleyna grijpt naar de sterren, maar moet wel opletten dat ze niet te veel Dua Lipa blijft nadoen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1276 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Dua Lipa lost vier nieuwe nummers op The Moonlight Edition van Future Nostalgia

Het is een gekend recept tegenwoordig: deluxeversies maken van albums die al maanden in de rekken liggen. Door de coronacrisis klampen artiesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drew Sycamore - "45 Fahrenheit Girl"

Dat er talent in overvloed is in het noorden van Europa, dat is geen geheim. Tijdens Eurosonic (dat dit jaar volledig digitaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix & Tove Lo – “Pressure”

Martin is back on track! Acht maanden na zijn laatste release brengt hij nu “Pressure” uit én dit samen met de Zweedse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.