InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Lo-lee-ta – “Black Screen”

© Giulia Sebastiani

De jonge Limburgse band Lo-lee-ta bestaat nog maar sinds 2018, maar een jaar na oprichting slaagden ze er al in om een van de Limburgse laureaten van de eerste editie van Sound Track te worden. Hun ep Moondog kreeg hierdoor extra aandacht, en heel wat mensen leerden zo de sfeervolle muziek van het trio kennen. Ondanks de coronastilte in de Belgische zalen scoorde de groep afgelopen jaar toch enkele optredens, inclusief een gestripte online set voor Dansende Beren. In oktober 2020 werd met “Cubist Painting” al een nieuwe ingetogen single vooruitgestuurd, nu is broertje “Black Screen” aan de beurt.

Daar waar Lo-lee-ta op “Cubist Painting” nog klonk als een aquarel in grijstinten, daar wordt op de nieuwe single “Black Screen” het canvas vervangen door een kil scherm. De dreigende celloachtige klanken in de intro zetten de toon voor een beheerst nummer waarin de verslaving aan schermen wordt aangekaart. De prominente bas van Michiel van Bussel zorgt net als in vorige worpen voor een lekkere groove, en gaat hier hand in hand met enkele doeltreffende pianoakkoorden. De stemmen van Benji Jame (gitaar) en Marie-Laure Fazioli (toetsen) wisselen als vanouds af tussen strofen en refrein. Zo wordt efficiënt gezapped tussen Benji’s hese gefluister en Marie-Laure’s frêle trooststem. Samen bouwen ze een minimalistisch nummer met triphopinvloeden over iemand die de werkelijkheid ontsnapt via tv en andere media.

Met een speelduur van iets meer dan drie minuten klokt deze single af als het kortste nummer van de band, maar in die beperkte tijd slaagt het drietal er in om sfeer te scheppen. Lo-lee-ta dompelt hun composities graag onder in een stemmige sfeer van licht en donker, een tintencombinatie die ze ook graag naar voor laten komen in hun zwart-wit artwork. Maar ze bewijzen dat ook met bescheiden grijstinten een warm en kleurrijk geheel gevormd kan worden. “Black Screen” doet ons alvast verder uitkijken naar de volgende ep van Lo-lee-ta, die later in 2021 zal verschijnen.

Facebook / Instagram / Vi.be

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lo-lee-ta - "Cubist Painting"

Ons klein Belgenlandje barst van de goede muziek en heel wat van dat muzikaal talent zit verscholen in het mooie Limburg. Het…
LiveRecensies

Sound Track: Finale Limburg @ Muziekodroom (Hasselt)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning geven: het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.