Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lo-lee-ta – “Cubist Painting”

© Giulia Sebastiani

Ons klein Belgenlandje barst van de goede muziek en heel wat van dat muzikaal talent zit verscholen in het mooie Limburg. Het was dan ook het muziekconcours Sound Track dat ervoor zorgde dat heel wat van dat talent boven water kwam drijven. Een van de laureaten is Lo-lee-ta. De band kwam vorig jaar met de debuut-ep Moondog, maar de grote doorbraak werd daarna een beetje gedwarsboomd door het coronavirus. De lockdown heeft het drietal wel goed gedaan, want vandaag keert het alweer terug met “Cubist Painting”, een nummer dat hun idyllische beeld van fragiele penseelstreken op een zwart-wit doek neerzet. We moeten Benji, Marie-Laure en Michiel feliciteren, want ze zijn in hun opzet geslaagd.

“Cubist Painting” komt op gang in een waas van mysterie, maar al snel worden de silhouetten duidelijk. Op een dromerige drum, een rustgevende baslijn en wat begeleidende synths weet Benji je meteen te betoveren met zijn intrigerende stem. Na verloop van tijd neemt Marie-Laure over, waardoor zwart omslaat in wit. Op hun nieuwste single wil het drietal zoeken naar een eigen identiteit, en slaagt daar perfect in door ons te betoveren. Lo-lee-ta weet waar het naartoe wil en zet dat met een dromerige single nog maar eens in de verf. “Cubist Painting” mag dan misschien wel bijna vijf minuten duren, maar saai wordt het nooit. Sterker nog: de Limburgers weten naargelang het nummer vordert zelfs meer te boeien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Lo-Lee-Ta – “Juno”

Het duo en voormalig trio Lo-Lee-Ta bewees met zijn laatste single “Inflatable Animals” over enige weerstand te bezitten tegen crisissituaties. Wanneer iemand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lo-Lee-Ta - "Inflatable Animals"

Iets meer dan een jaar geleden weerklonk er plots weer muziek vanuit het kamp van Lo-Lee-Ta in de vorm van “Cubist Painting“….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.