Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice – “The Last Man on Earth”

© CPU – Fleur De Backer

In 2015 veroorzaakte het Britse Wolf Alice een schokgolfje met debuutplaat My Love is CoolDe band had de jaren die daaraan voorafgingen al hoge ogen gegooid met singles als “Bros“, “Giant Peach“, “Moaning Lisa Smile” en noem maar op. Ellie Rowsell en co gingen ontegensprekelijk een gouden toekomst tegemoet. Dat de buzz rond opvolger Visions of a Life nog groter was, was op zich geen verrassing. Er was totaal geen sprake van ‘een moeilijke tweede’, want de plaat werd door iedereen met een beetje inspraak gekroond tot een van de besten van het jaar. De wereld had honger naar meer, maar ons geduld werd serieus op de proef gesteld.

Oké, de tonen van “Don’t Delete the Kisses” bleven nog wel even nazinderen en we konden Wolf Alice nog wel aan het werk zien in het voorprogramma van Foo Fighters en Queens of the Stone Age, maar op enkel en alleen die samenwerking met Mura Masa konden we niet blijven teren. In 2019 al gaf de band aan dat ze druk bezig was met album nummer drie, en daar kunnen we nu eindelijk de vruchten van beginnen plukken. Sinds vorige week begonnen de Britten zwaar te teasen met mysterieuze video’s van ogen, rozen en de zee, wat nu resulteert in “The Last Man on Earth”.

Wolf Alice pakt het vandaag in eerste instantie rustig aan. Met enkel een piano en Ellie Rowsells stem lijkt “The Last Man on Earth” wel een soort ballade te worden. Geleidelijk aan komen er dan wat elektronische invloeden bij kijken, maar echt van de grond komt de single nooit. Nadat het nummer al een aantal minuten redelijk begint aan te slepen, lijkt er dan eindelijk een stroomversnelling te komen. Er komen al wat voorzichtige gitaartjes bij kijken, de zang klinkt al wat dramatischer, maar wij wachten nog altijd op iets dat in de richting van een ontploffinkje gaat. Het explodeert een klein beetje, maar blijft vooral een emotionele, saaie pianoballade. Kerst komt vroeg bij Wolf Alice, maar dan vooral in de sound van hun nieuwe single.

Hopelijk wordt album drie in z’n geheel wat beter, want daar kregen we ook de details rond: Blue Weekend verschijnt op 11 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

838 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wolf Alice – Blue Weekend (★★★★): Meer dromerig, minder rockend

De Engelse rockers van Wolf Alice knokten zich zes jaar geleden een plek in de schijnwerpers met het lovend onthaalde debuut My…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wolf Alice: 'Intiem beginnen, concluderen dat het niet groots genoeg klinkt en daarop verder bouwen. Dat is een leuke muzikale reis'

De Britse altrockers van Wolf Alice kunnen niet wachten om album Blue Weekend op de wereld los te laten. We spraken frontvrouw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice - "No Hard Feelings"

Na een radiostilte van om en bij de vier jaar, staat Wolf Alice er sinds begin dit jaar weer helemaal. Alle nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.