Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice – “The Last Man on Earth”

© CPU – Fleur De Backer

In 2015 veroorzaakte het Britse Wolf Alice een schokgolfje met debuutplaat My Love is CoolDe band had de jaren die daaraan voorafgingen al hoge ogen gegooid met singles als “Bros“, “Giant Peach“, “Moaning Lisa Smile” en noem maar op. Ellie Rowsell en co gingen ontegensprekelijk een gouden toekomst tegemoet. Dat de buzz rond opvolger Visions of a Life nog groter was, was op zich geen verrassing. Er was totaal geen sprake van ‘een moeilijke tweede’, want de plaat werd door iedereen met een beetje inspraak gekroond tot een van de besten van het jaar. De wereld had honger naar meer, maar ons geduld werd serieus op de proef gesteld.

Oké, de tonen van “Don’t Delete the Kisses” bleven nog wel even nazinderen en we konden Wolf Alice nog wel aan het werk zien in het voorprogramma van Foo Fighters en Queens of the Stone Age, maar op enkel en alleen die samenwerking met Mura Masa konden we niet blijven teren. In 2019 al gaf de band aan dat ze druk bezig was met album nummer drie, en daar kunnen we nu eindelijk de vruchten van beginnen plukken. Sinds vorige week begonnen de Britten zwaar te teasen met mysterieuze video’s van ogen, rozen en de zee, wat nu resulteert in “The Last Man on Earth”.

Wolf Alice pakt het vandaag in eerste instantie rustig aan. Met enkel een piano en Ellie Rowsells stem lijkt “The Last Man on Earth” wel een soort ballade te worden. Geleidelijk aan komen er dan wat elektronische invloeden bij kijken, maar echt van de grond komt de single nooit. Nadat het nummer al een aantal minuten redelijk begint aan te slepen, lijkt er dan eindelijk een stroomversnelling te komen. Er komen al wat voorzichtige gitaartjes bij kijken, de zang klinkt al wat dramatischer, maar wij wachten nog altijd op iets dat in de richting van een ontploffinkje gaat. Het explodeert een klein beetje, maar blijft vooral een emotionele, saaie pianoballade. Kerst komt vroeg bij Wolf Alice, maar dan vooral in de sound van hun nieuwe single.

Hopelijk wordt album drie in z’n geheel wat beter, want daar kregen we ook de details rond: Blue Weekend verschijnt op 11 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Wolf Alice @ La Madeleine: Kleine bands worden groot

Bijna tien jaar geleden is het intussen dat Wolf Alice zijn eerste ep op de wereld losliet. In die tien jaar groeide…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
LiveRecensies

Harry Styles @ Sportpaleis: Van popicoon tot rockster

We hebben er even moeten op wachten, maar de uitgestelde tour van popicoon Harry Styles hield gisterenavond halt in Antwerpen. Wie de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.