Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa ft. Ellie Rowsell – “Teenage Headache Dreams”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Volgende week vrijdag verschijnt met R.Y.C. (Raw Youth Collage) het tweede album van de Britse dj en producer Mura Masa. Van die plaat kregen we afgelopen zomer al een voorproefje op de Main Stage van Pukkelpop en wat toen al opviel, werd enkele weken later bevestigd: Mura Masa werkt samen met heel wat opkomende sterren binnen de indie- (“I Don’t Think I Can Do This Again” met Clairo), rap- (“Deal Wiv It” met slowthai) en zelfs rockwereld. Dat laatste krijgen we vandaag in de vorm van een samenwerking met Ellie Rowsell van Wolf Alice. Eén ding is zeker: op R.Y.C. tast de Brit de randjes van elk genre af.

Het nummer opent met een rustige gitaar, maar bouwt op dankzij de stem van Rowsell. Daarna komt er een leuke beat bij en leiden de baslijn en Rowsell ons naar het eerste refrein, dat langs de ene kant funky en langs de andere kant strak klinkt. Dankzij de vele effecten op de gitaren die we op de achtergrond horen, heerst er een experimentele sfeer doorheen het nummer. Daarna valt het allemaal een beetje stil en krijgen we sterk bewerkte vocals en wordt het allemaal wel heel chaotisch. De tracktitel wordt met veel echo herhaald en dan worden alle instrumenten die we eerder al hoorden er nog eens tegenaan gegooid. “Teenage Headache Dreams” is misschien wel perfect wat we konden verwachten van een samenwerking tussen Mura Masa en Wolf Alice, maar weet ons op de een of andere manier toch te verrassen.

Mura Masa stelt R.Y.C., die op 17 januari verschijnt, op 28 februari voor in de Ancienne Belgique.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

7 januari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief