Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa – “Teenage Headache Dreams” (feat. Ellie Rowsell)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Volgende week vrijdag verschijnt met R.Y.C. (Raw Youth Collage) het tweede album van de Britse dj en producer Mura Masa. Van die plaat kregen we afgelopen zomer al een voorproefje op de Main Stage van Pukkelpop en wat toen al opviel, werd enkele weken later bevestigd: Mura Masa werkt samen met heel wat opkomende sterren binnen de indie- (“I Don’t Think I Can Do This Again” met Clairo), rap- (“Deal Wiv It” met slowthai) en zelfs rockwereld. Dat laatste krijgen we vandaag in de vorm van een samenwerking met Ellie Rowsell van Wolf Alice. Eén ding is zeker: op R.Y.C. tast de Brit de randjes van elk genre af.

Het nummer opent met een rustige gitaar, maar bouwt op dankzij de stem van Rowsell. Daarna komt er een leuke beat bij en leiden de baslijn en Rowsell ons naar het eerste refrein, dat langs de ene kant funky en langs de andere kant strak klinkt. Dankzij de vele effecten op de gitaren die we op de achtergrond horen, heerst er een experimentele sfeer doorheen het nummer. Daarna valt het allemaal een beetje stil en krijgen we sterk bewerkte vocals en wordt het allemaal wel heel chaotisch. De tracktitel wordt met veel echo herhaald en dan worden alle instrumenten die we eerder al hoorden er nog eens tegenaan gegooid. “Teenage Headache Dreams” is misschien wel perfect wat we konden verwachten van een samenwerking tussen Mura Masa en Wolf Alice, maar weet ons op de een of andere manier toch te verrassen.

Mura Masa stelt R.Y.C., die op 17 januari verschijnt, op 28 februari voor in de Ancienne Belgique.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

677 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "She Abunai" (feat. Mura Masa & bülow)

Tot haar zeventiende woonde Alice Longyu Gao in China, maar daarna verhuisde ze naar de Verenigde Staten om haar dromen als artiest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Alice - "The Last Man on Earth"

In 2015 veroorzaakte het Britse Wolf Alice een schokgolfje met debuutplaat My Love is Cool. De band had de jaren die daaraan voorafgingen al…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret lost groot deel line-up voor 2021 met o.a. Jamie xx, Massive Attack en Fontaines D.C.!

Normaal gezien zouden de Beekse Bergen dit weekend weer het walhalla van de alternatieve muziekliefhebbers worden in de lage landen. Best Kept…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.