Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Offspring – “Let The Bad Times Roll”

© CPU – Sven Michiels

Het is ondertussen bijna 27 jaar geleden dat The Offspring Smash op de mensheid losliet. Dat er veel kan gebeuren op 27 jaar tijd maken Dexter en Noodles ons al een tijdje duidelijk. De heren zijn ondertussen gezapige vijftigers die met de jaren eerder gekozen hebben voor het comfort in het leven dan voor het springen op de barricade. Van de snedige punkrock die de heren vroeger brachten, is dan ook al jaren niks terug te vinden. Het laatste album Days Go By dateert ook al uit 2012 en was om het zacht uit te drukken niet het meeste vernieuwende uit hun repertoire.

The Offspring kiest ook op deze nieuwste “Let The Bad Times Roll” voor het beproefde recept: Uptempo gitaren met een strakke drum eronder. De percussie die af en toe te horen valt, doet denken aan “Spare Me The Details” uit Splinter met een soort Mexicaanse tint. Doe daar ook nog het typische stemgeluid van meneer Holland bij die repetitief de titel zingt en je beseft na een dikke drie minuten dat dit een typische The Offspring is. Wie goed oplet zal zelfs de tellende man met de snor uit “Original Prankster” de revue horen passeren. Uno, dos, tres, quatro, cinco, cinco, seis!

Wie na bijna acht jaar wachten op nieuw materiaal van The Offspring gehoopt had op vernieuwde muziek, komt bedrogen uit. Wie gedacht had dat het allemaal terug wat sneller en snediger ging zijn, is er ook aan voor de moeite. Ze borduren lekker verder op de weg die ingeslagen is op Days Go By. Potten gaan ze er niet meer mee breken bij het grote publiek, maar als we deze nazomer ergens op een festival aan de bar een pintje staan drinken met de zon in ons gezicht, zullen we toch even blijven staan en dit nummer tussen de andere hits lekker meepikken.

Het gelijknamige nieuwe album Let the Bad Times Roll verschijnt op 16 april en telt twaalf songs.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Offspring - Let The Bad Times Roll (★★½): Album met hoogtes en laagtes

Hoewel hun glorietijd al even achter hun ligt, blijven Dexter Holland en z’n kompanen nog steeds nieuwe muziek schrijven. Negen jaar na…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic - "Bus"

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.