Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril – “Welkenraedt”

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet, gitarist van rockband Slow Crush. Wij zagen Siril eind 2019 al aan het werk op de ETiKET Label Night in de Brusselse Volta en konden toen erg genieten van hun lo-fi indie met poppy hooks. Nu brengt de groep ons met “Welkenraedt” een nieuwe single, die samen met de eerder verschenen nummers “numblocked” en “Fall” de debuut-ep vervolledigt.

Een jengelende gitaar zet “Welkenraedt” als een stoomlocomotief in beweging. Die vergelijking is misschien niet geheel toevallig, want in Welkenraedt vinden we één van de meest legendarische treinstations van België (met zijn ligging in het uiterste oosten van het land vormt het een uiteinde op de oost-westverbinding, waardoor veel dagjesmensen de gemeente kennen van het traject Oostende-Welkenraedt). De gitaar blijft vrolijk doorkabbelen, Vaessen zet een dromerige zanglijn in en een fonkelend orgeltje valt op het perfecte moment binnen. De hemel breekt helemaal open bij de brug van het nummer, wanneer alle elementen samenvallen en een zomerse melodie uitspinnen. Als de lo-fi indiegitaar nog geen belletje deed rinkelen, dan de psychedelische zang en het zonnige orgeltje wel: dit nummer doet sterk denken aan Oh, Inverted World, het intussen twintigjarige debuut van The Shins. Het geluid van Siril roept net als dat album dan ook herinneringen op aan garagebands uit de jaren zestig.

Met nieuwe single “Welkenraedt” brengt Siril een uitstekend plaatje om een stralende dag mee op te fleuren. Het blijft nog uitkijken naar een volledig album van de groep, wat ideaal zou zijn als soundtrack voor de zomerse dagen. In afwachting blijft “Welkenraedt” een eersteklas nummer als achtergrondmuziek voor een treinreis richting zonnige oorden.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

 

25 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buzzard Buzzard Buzzard - “Crescent Man Vs Demolition Dan"

Buzzard Buzzard Buzzard is een indierockband met vele gezichten, maar de laatste tijd lijkt het gevoel van de jaren ’80 de gedachtegang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Pile - "Build A Fire" & "I Don't Want To Do This Anymore"

Pile komt uit Boston en speelt een vreemd soort indierock dat niet voor iedereen is weg gelegd. Zanger Rick Maguire geeft een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single UNIS - "Will We Love Tomorrow"

UNIS brengt nu al een tijdje singles uit en dat doet ze goed. Haar debuutsingle “Mind” is alleszins het beluisteren waard, voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.