Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Siril – “Numblocked”

Siril is een gloednieuwe artiest onder de vleugels van ETiKET Records. De man achter Siril is Cedric Vaesse en hem kennen we al langer als de drummer van Wooly Mammoths. Die band schopte het tot in onze lijst met de 101 beste Belgische singles van het decennium, dus dat wilt natuurlijk al iets zeggen. Gisteren releasete Cedric echter de eerste single van zijn soloproject Siril en ook daar zien we onszelf al gemakkelijk fan van worden.

“Numblocked” is een stralend indierockplaatje. Het nummer biedt geen wereldschokkende vernieuwingen zoals we die nog nooit gehoord hebben, maar dat is dan ook niet de intentie. De toon die gezet wordt, heeft direct iets enorm glimlach-opwekkend over zich en een luisterbeurt staat hier gelijk aan een enorm plezierige tijd. Hoe verder “Numblocked” vordert, hoe uitbundiger het geheel overkomt en hoe minder wij onszelf kunnen inhouden. De stoelen worden aan de kant gezet voor een dansje zonder gêne op deze gelukzalige indiewaas, die ons doet uitkijken naar meer opkikkertjes van Siril.

Komende zaterdag kan je Siril aan het werk zien op de ETiKET Label Night in het Brusselse Volta. Tickets zijn nog verkrijgbaar.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril - "Welkenraedt"

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet,…
LiveRecensies

ETiKET Label Night @ Volta: Indieviering

  Gisterenavond waren we te vinden in Volta voor een avond vol beloftevolle bands onder de vleugels van ETiKET Records. Zij vierden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.