Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Here Comes the Shock”

© CPU – Ymke Dirikx

De lockdown heeft Billie Joe Armstrong goed gedaan; zo bracht hij vorig jaar een soloalbum uit met daarop allemaal covers die hij maakte gedurende zijn tijd in quarantaine. Dat bleek niet zijn enige projectje, want samen met Tré Cool en Mike Dirnt zou hij ook meerdere nieuwe Green Day-nummers hebben geschreven. Eentje daarvan verschijnt nu al en werd voor het eerst gespeeld tijdens een NHL-wedstrijd op tv. Na de release van Father of All Motherfuckers vorig jaar, liggen de verwachtingen evenwel niet al te hoog. “Here Comes the Shock” kon dus alleen maar een stap in de goede richting worden, en gelukkig is het dat ook.

‘Punk Rock Aerobics’, zo staat te lezen in de clip van het nummer en dus verwachten we ons meteen ook aan een stevig punkliedje. De band stelt niet teleur, want van bij het begin wordt een goed tempo onderhouden met de typerende rockgitaren die het geluid van de band zo herkenbaar maken. Met enkele korte intermezzo’s waarin Billie Joe’s stem even naar beneden wordt gehaald om daarna stevig uit te halen, krijgt het nummer nog meer power. Nog eens lekker rocken met Green Day zonder veel nonsense: we hebben het gemist. Hopelijk volgt de band dit elan voor verdere songs.

Of er een album of ep komt, weet de band zelf nog niet, maar de Hella Mega Tour van de band samen met Weezer en Fall Out Boy zou wel nog altijd in juni halt houden in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2938 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Green Day - Father of All Motherfuckers (★★½): Jeugdig enthousiasme op middelbare leeftijd

Van alle nineties punkrockbands heeft Green Day het wellicht het verst geschopt. Met oerklassiekers als Dookie (1994) en American Idiot (2004) op hun conto,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "Oh Yeah!"

Nog een drietal weken wachten en dan verschijnt Father Of All…, het dertiende album van Green Day. De groep uit Californië is een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "Fire, Ready, Aim"

Een kleine maand geleden was er het gigantische nieuws dat Green Day, Fall Out Boy en Weezer samen op tour zouden gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.