Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Here Comes the Shock”

© CPU – Ymke Dirikx

De lockdown heeft Billie Joe Armstrong goed gedaan; zo bracht hij vorig jaar een soloalbum uit met daarop allemaal covers die hij maakte gedurende zijn tijd in quarantaine. Dat bleek niet zijn enige projectje, want samen met Tré Cool en Mike Dirnt zou hij ook meerdere nieuwe Green Day-nummers hebben geschreven. Eentje daarvan verschijnt nu al en werd voor het eerst gespeeld tijdens een NHL-wedstrijd op tv. Na de release van Father of All Motherfuckers vorig jaar, liggen de verwachtingen evenwel niet al te hoog. “Here Comes the Shock” kon dus alleen maar een stap in de goede richting worden, en gelukkig is het dat ook.

‘Punk Rock Aerobics’, zo staat te lezen in de clip van het nummer en dus verwachten we ons meteen ook aan een stevig punkliedje. De band stelt niet teleur, want van bij het begin wordt een goed tempo onderhouden met de typerende rockgitaren die het geluid van de band zo herkenbaar maken. Met enkele korte intermezzo’s waarin Billie Joe’s stem even naar beneden wordt gehaald om daarna stevig uit te halen, krijgt het nummer nog meer power. Nog eens lekker rocken met Green Day zonder veel nonsense: we hebben het gemist. Hopelijk volgt de band dit elan voor verdere songs.

Of er een album of ep komt, weet de band zelf nog niet, maar de Hella Mega Tour van de band samen met Weezer en Fall Out Boy zou wel nog altijd in juni halt houden in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "You Irritate Me (Demo)"

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Green Day hun vijfde album Nimrod uitbracht. Het album bevatte naast de hitsingle “Good…
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
InstagramLiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 1): Ronkende gitaren scheuren over de Nürburgring

Na een pandemische pauze van twee jaar keert het grootste dubbel festival Rock am Ring en Rock im Park terug op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.