Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Calicos – “Heartbreaker”

© Noor Vandendriessche

Deze zondag (18 oktober) is weer de hoogmis van de tweejaarlijkse Vlaamse ontdekkingstocht voor muzikaal talent: de finale van Humo’s Rock Rally. Ex-winnaars zoals Noordkaap, Novastar en andere Warhola’s hebben ervoor gezorgd dat de muzikale lat steeds hoger werd gelegd en deze wedstrijd nationaal een hoog aanzien kreeg. De winnaar van de vorige editie, The Calicos, brengt dan ook symbolisch drie dagen voor de finale van Humo’s Rock Rally hun nieuwe single “Heartbreaker” uit.

“Heartbreaker” zou zo maar eens de definitieve doorbraak kunnen betekenen voor deze zeer beloftevolle band, met als frontzanger Quinten Vermaelen. Nadat in april al de hit “Nova” werd uitgebracht, is The Calicos niet blijven stilzitten.  Integendeel, met “Heartbreaker” zetten ze de toon verder en brengen ze een ode aan de Belgische muziek, met lichte invloeden van Absynthe Minded en Balthazar. In het begin van het nummer laten ze de instrumenten indrukwekkend het werk doen, beginnend met een zachte drumsolo waarna al snel wordt ingepikt door de vaste gitarist van de groep. The Calicos bouwt hier stilletjes aan op naar de unieke stem van Quinten. Een unieke stem die op z’n The Calicos zorgt voor een goede drive en dynamiek. Maar ook de songtekst doet niks aan het vermoeden over dat dit weleens de hit van het coronatijdperk zou kunnen worden. Deze tekst is namelijk voor menig persoon herkenbaar en in deze tijden grijpt men nogal eens terug naar herkenbaarheid. Reikhalzend wordt alvast uitgekeken naar het muzikale vervolg van The Calicos en de finale van Humo’s Rock Rally 2020.

Facebook

9 posts

About author
"Muziek is de moedertaal van het hart."
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Calicos – The Soft Landing (★★★★): Applaus bij de landing

We schrijven zondag 22 april 2018. Wanneer de rest van Vlaanderen nietsvermoedend geniet van een zomerse zondag in april, staan een zestal…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos - "Follow You Down"

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.