Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Calicos – “Heartbreaker”

© Noor Vandendriessche

Deze zondag (18 oktober) is weer de hoogmis van de tweejaarlijkse Vlaamse ontdekkingstocht voor muzikaal talent: de finale van Humo’s Rock Rally. Ex-winnaars zoals Noordkaap, Novastar en andere Warhola’s hebben ervoor gezorgd dat de muzikale lat steeds hoger werd gelegd en deze wedstrijd nationaal een hoog aanzien kreeg. De winnaar van de vorige editie, The Calicos, brengt dan ook symbolisch drie dagen voor de finale van Humo’s Rock Rally hun nieuwe single “Heartbreaker” uit.

“Heartbreaker” zou zo maar eens de definitieve doorbraak kunnen betekenen voor deze zeer beloftevolle band, met als frontzanger Quinten Vermaelen. Nadat in april al de hit “Nova” werd uitgebracht, is The Calicos niet blijven stilzitten.  Integendeel, met “Heartbreaker” zetten ze de toon verder en brengen ze een ode aan de Belgische muziek, met lichte invloeden van Absynthe Minded en Balthazar. In het begin van het nummer laten ze de instrumenten indrukwekkend het werk doen, beginnend met een zachte drumsolo waarna al snel wordt ingepikt door de vaste gitarist van de groep. The Calicos bouwt hier stilletjes aan op naar de unieke stem van Quinten. Een unieke stem die op z’n The Calicos zorgt voor een goede drive en dynamiek. Maar ook de songtekst doet niks aan het vermoeden over dat dit weleens de hit van het coronatijdperk zou kunnen worden. Deze tekst is namelijk voor menig persoon herkenbaar en in deze tijden grijpt men nogal eens terug naar herkenbaarheid. Reikhalzend wordt alvast uitgekeken naar het muzikale vervolg van The Calicos en de finale van Humo’s Rock Rally 2020.

Facebook

10 posts

About author
"Muziek is de moedertaal van het hart."
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally 2024 @ Ancienne Belgique (AB Box): Grote sterren en gemiste kansen

Om door te breken als muzikant in Vlaanderen zijn de mogelijkheden relatief beperkt. Sommigen investeren in sociale media in de hoop zo…
Muzieknieuwtjes

Maria Iskariot wint Humo’s Rock Rally 2024!

The Van Jets, GOOSE, Whispering Sons, Compact Disk Dummies en sinds vanavond ook Maria Iskariot: het rijtje aan winnaars van Humo’s Rock…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.