Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Calicos – “Nova”

© Koen Keppens

Americana uit Antwerpen, daarvoor zijn we bij The Calicos bij het juiste adres. Het zestal won twee jaar geleden verassend, maar volledig terecht Humo’s Rock Rally. In plaats van overhaast te werk te gaan, koos de groep voor een iets andere weg. Ze losten een handvol nummers en speelden talrijke shows, maar hun focus lag vooral op het schrijven en opnemen van hun debuutplaat. In dat proces werden ze begeleid door Tobie Speleman, een Belgische producer die ook al Blackwave. en Geppetto & The Whales producete. Het album komt ten vroegste pas deze herfst, maar met “Nova” beginnen ze al sterk aan hun eerste worp.

Een klein jaar hebben we moeten wachten op nieuw werk, maar dat was het allemaal waard. “Nova” is een goedgeschreven stukje Americana waaruit nog maar eens blijkt wat voor een underrated band The Calicos is. Het nummer heeft een goede dynamiek en drive waardoor je al snel helemaal wordt opgezogen door de warme gitaarklanken. De vergelijking met The War on Drugs loert bij The Calicos wel steeds om de hoek, maar eigenlijk doet The Calicos gewoon hun ding. Frontzanger Quinten Vermaelen kan met zijn timbre in zijn stem “Nova” van nog wat extra kracht voorzien, maar op het einde blinkt de band vooral met hun instrumenten uit.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk - "NOVA" (feat. Selah Sue)

Afgelopen zomer opende het Antwerpse collectief KRANKk Pukkelpop nog met zijn speciale immersive experienceshow in de Booth. Yann Gaudeuille dook er toen…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Calicos – The Soft Landing (★★★★): Applaus bij de landing

We schrijven zondag 22 april 2018. Wanneer de rest van Vlaanderen nietsvermoedend geniet van een zomerse zondag in april, staan een zestal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.