Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra – “Bed Head”

Manchester Orchestra komt na vier jaar eindelijk nog eens met een nieuw album. De Amerikaanse band werd in 2004 opgericht in Atlanta en groeide doorheen de jaren uit tot een echte publiekslieveling. Vooral hun laatste album A Black Mile to the Surface deed het heel goed en haalde zelfs de top 10 in de Billboard-hitlijsten. De muziek van het viertal heeft altijd wel iets visueel gehad en daarom verwondert het ook niet dat nummers als “The Silence” en “The Gold” regelmatig in films en tv-producties worden gebruikt. Op 30 april komt Manchester Orchestra met hun zesde studioplaat The Million Masks of God en daar krijgen we vandaag al een eerste voorbode uit te horen met “Bed Head”.

Er waait een nieuwe wind door Manchester Orchestra en dat valt te horen op het epische “Bed Head”. De band keert met hun nieuwe single terug naar hun begindagen, maar dan met heel wat nieuwe impulsen en instrumenten. De versterkte gitaar voorziet “Bed Head” van grootse klanken en een aangename ruwheid, terwijl de synths het geluid van de band van een geheel nieuwe dimensie voorziet. Het intieme mag dan wel wat verdwenen zijn, toch is Manchester Orchestra er op “Bed Head” niet minder beklijvend op geworden. Vooral de zang van frontman Andy Hull is als vanouds en is de helende zalf die alles beter maakt. Prachtige rentree van Manchester Orchestra!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra – “Keel Timing”

Als er één band op deze aardbol is die nooit teleurstelt, laat het dan Manchester Orchestra zijn. De band, verrassend genoeg uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.