Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alfie Templeman – “Obvious Guy”

Alfie Templeman is nog maar zeventien lentes jong, maar we kunnen nu al zeggen dat de jonge Brit een van onze favoriete artiesten van het moment is. De reden daarvoor is dat hij simpelweg de muzikale belichaming van vrolijkheid is. Nadat hij vorig jaar nog maar met een debuutplaat op de proppen kwam, is Alfie alweer helemaal herboren en brengt hij singles uit aan de lopende band. Een nieuw album zit er vooralsnog niet aan te komen, maar wel al een ep’tje, met daarop feelgoodnummers als “Happiness in Liquid Form” en “My Best Friend” waar we al wekenlang van smullen. Wij zijn in elk geval niet de enigen die het talent van de jonge Brit in de gaten hadden, want vandaag mocht hij zijn nieuwste werk zelfs in première laten gaan op BBC Radio 1!

Het nieuwe “Obvious Guy” past alweer perfect in het zomerse rijtje van nummers dat de jongeman naar de top aan het brengen is. Een vrolijke beat brengt ons meteen in de sfeer, terwijl een catchy gitaartje alle aandacht naar zich toe trekt. Het tempo ligt misschien niet hoog, maar toch is het spelplezier duidelijk hoorbaar. De funk spat ervan af als we richting de refreinen gaan. Alfie blijft zijn nonchalante zelf en weet ons op die manier weer om zijn vinger te winden. Ondertussen worden er nog wat elektronische effectjes op ons afgevuurd, waardoor er geen ontkomen meer is aan die glimlach op ons gezicht. De baslijn wordt nog wat zwoeler, de gitaartjes klinken nog wat zomerser en de temperatuur heeft intussen zijn kookpunt bereikt. Hoelang zal het nog duren voor Alfie Templeman bovenaan de hitlijsten staat? Als het van ons afhangt, is het nieuwe “Obvious Guy” in elk geval alweer een uitstekende zet van de jonge kerel.

De ep Happiness in Liquid Form zou vanaf 15 juli beschikbaar zijn.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Radiosoul"

De Britse Alfie Templeman kondigde even geleden op Instagram al aan dat er heel wat nieuwe muziek zat aan te komen, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Eyes Wide Shut"

Een klein jaar geleden bewees Alfie Templeman met zijn debuutplaat Mellow Moon dat hij niet langer een jongen was, maar gegroeid was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.