Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alfie Templeman – “Obvious Guy”

Alfie Templeman is nog maar zeventien lentes jong, maar we kunnen nu al zeggen dat de jonge Brit een van onze favoriete artiesten van het moment is. De reden daarvoor is dat hij simpelweg de muzikale belichaming van vrolijkheid is. Nadat hij vorig jaar nog maar met een debuutplaat op de proppen kwam, is Alfie alweer helemaal herboren en brengt hij singles uit aan de lopende band. Een nieuw album zit er vooralsnog niet aan te komen, maar wel al een ep’tje, met daarop feelgoodnummers als “Happiness in Liquid Form” en “My Best Friend” waar we al wekenlang van smullen. Wij zijn in elk geval niet de enigen die het talent van de jonge Brit in de gaten hadden, want vandaag mocht hij zijn nieuwste werk zelfs in première laten gaan op BBC Radio 1!

Het nieuwe “Obvious Guy” past alweer perfect in het zomerse rijtje van nummers dat de jongeman naar de top aan het brengen is. Een vrolijke beat brengt ons meteen in de sfeer, terwijl een catchy gitaartje alle aandacht naar zich toe trekt. Het tempo ligt misschien niet hoog, maar toch is het spelplezier duidelijk hoorbaar. De funk spat ervan af als we richting de refreinen gaan. Alfie blijft zijn nonchalante zelf en weet ons op die manier weer om zijn vinger te winden. Ondertussen worden er nog wat elektronische effectjes op ons afgevuurd, waardoor er geen ontkomen meer is aan die glimlach op ons gezicht. De baslijn wordt nog wat zwoeler, de gitaartjes klinken nog wat zomerser en de temperatuur heeft intussen zijn kookpunt bereikt. Hoelang zal het nog duren voor Alfie Templeman bovenaan de hitlijsten staat? Als het van ons afhangt, is het nieuwe “Obvious Guy” in elk geval alweer een uitstekende zet van de jonge kerel.

De ep Happiness in Liquid Form zou vanaf 15 juli beschikbaar zijn.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1113 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single chloe moriondo - "Dizzy" (feat. Alfie Templeman & Thomas Headon)

Er komt de dag van vandaag gigantisch veel muziek uit. Daaronder vinden we heel veel bagger terug, maar zo nu en dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "3D Feelings"

Tram twee is nog steeds niet in zicht voor Alfie Templeman, maar toch gaat het al enige tijd gigantisch hard voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.