Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Nick Waterhouse – “Very Blue” & “Medicine”

We worden er wel eens van beschuldigd in die ‘goeie ouwe tijd’ te zijn blijven steken. Niet geheel onterecht – wie denkt er nu niet regelmatig terug aan zijn geliefde Walkman – maar sommigen nemen deze nostalgie juist iets serieuzer dan anderen. Zanger en gitarist Nick Waterhouse mag zich zo iemand noemen. Met amper 35 jaar op de teller creëert hij soulvolle r&b die rechtstreeks uit de jaren 50 lijken te komen, een tijdperk dat hij zelf nooit mee heeft gemaakt. Sinds 2010 brengt hij op regelmatige basis ep’s en lp’s uit die barsten van de authenticiteit, waarvan zijn laatste self-titled album Nick Waterhouse ons erg wist te smaken. Tijd voor wat nieuws echter, want op 9 april komt Promenade Blue uit, waarvan hij ons nu een voorproefje geeft met niet minder dan twee singles.

“Very Blue” en “Medicine” lijken elkaar perfect aan te vullen, aangezien Waterhouse respectievelijk volledig focust op melodie en ritme. In “Very Blue” worden we vanaf het begin geconfronteerd met een hele set aan instrumenten, waaronder zelfs een viool, die het volledige spectrum aan geluidsfrequenties voor hun rekening nemen. Een rustig gitaardeuntje wordt aangevuld door koperblazers, violen en piano, waarmee Waterhouse zijn minder gitaargefocuste route lijkt verder te zetten.  In deze tamme, melodische liefdesserenade doet hij ons erg denken aan Alex Turner met zijn Last Shadow Puppets. In “Medicine” daarentegen laat hij melodie achterwege en focust hij op ritme en groove. De begeleidende basgitaar bepaalt het tempo waarop Nick zijn verhalen uiteenzet, in combinatie met enorm aanstekelijke backing vocals. Met andere woorden de perfecte soundtrack om weg te dromen naar leren sofa’s en sigarenrook. Met “Very Blue” en “Medicine” bewijst Waterhouse opnieuw zijn kunde van ritme en melodie, zelfs wanneer het er iets minder swingend aan toegaat. Of er meer adrenaline schuilt op de rest van het album, weten we u 9 april te zeggen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview Nick Waterhouse: "Ik schrijf eerlijke folkmuziek, zo simpel is het."

Authentiek en vernieuwend. Twee schijnbaar onverzoenbare adjectieven die toch samen vervat zitten in elke vezel van Nick Waterhouse. Wat begon als een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Waterhouse - "I'm Due (For a Heartache)"

Nick Waterhouse, de Amerikaanse rhythm-and-blues expert die al eens graag gitaar speelt en er vooral heel wat van kan, bracht eerder dit…
LiveRecensies

Nick Waterhouse @ Botanique (Orangerie): Pretentieloze rhythm-and-bluesexpert

Twee weken geleden kwam Nick Waterhouse zijn selftitled album uit. De authenticiteit die de getalenteerde Amerikaan daarop toonde, kwam hij gisteravond presenteren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.