Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Waterhouse – “I’m Due (For a Heartache)”

Nick Waterhouse, de Amerikaanse rhythm-and-blues expert die al eens graag gitaar speelt en er vooral heel wat van kan, bracht eerder dit jaar nog zijn nieuwe self-titled plaat uit. Die moest als nooit tevoren weergeven wat de essentie van Waterhouse is, en die missie werd met brio volbracht. Zijn alomtegenwoordige focus op authenticiteit konden wij ten zeerste smaken. Even later kwam de man dat album voorstellen in de Botanique en vlak voor zijn passage in De Roma brengt hij een nieuwe voltreffer uit.

“I’m Due (For a Heartache)” is niet zo gitaarminded als we vaak van Waterhouse gewend zijn. Met een rustige drive en een bluesy pianootje worden we in een mellow sfeer gedrenkt en eenmaal Nicks rauwe en gezellige stem weerklinkt, zijn we he-le-maal in onze nopjes. De Amerikaan heeft hier alles uit de kast gehaald om de sfeer te optimaliseren, want ook de backings en blazers die even later op de voorgrond komen, missen hun effect niet. Van hartenpijn valt er bij ons in ieder geval niet veel te bespeuren, want wij belanden in een Kerst-achtige mindset die je eens een diepe zucht laat slaken uit contentement. Een easy-going plaatje waar we het heerlijk warm van krijgen.

Op zaterdag 26 oktober staat Nick Waterhouse in De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Nick Waterhouse: "Ik schrijf eerlijke folkmuziek, zo simpel is het."

Authentiek en vernieuwend. Twee schijnbaar onverzoenbare adjectieven die toch samen vervat zitten in elke vezel van Nick Waterhouse. Wat begon als een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Nick Waterhouse - "Very Blue" & "Medicine"

We worden er wel eens van beschuldigd in die ‘goeie ouwe tijd’ te zijn blijven steken. Niet geheel onterecht – wie denkt…
LiveRecensies

Nick Waterhouse @ Botanique (Orangerie): Pretentieloze rhythm-and-bluesexpert

Twee weken geleden kwam Nick Waterhouse zijn selftitled album uit. De authenticiteit die de getalenteerde Amerikaan daarop toonde, kwam hij gisteravond presenteren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.