Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nick Waterhouse – “I’m Due (For a Heartache)”

Nick Waterhouse, de Amerikaanse rhythm-and-blues expert die al eens graag gitaar speelt en er vooral heel wat van kan, bracht eerder dit jaar nog zijn nieuwe self-titled plaat uit. Die moest als nooit tevoren weergeven wat de essentie van Waterhouse is, en die missie werd met brio volbracht. Zijn alomtegenwoordige focus op authenticiteit konden wij ten zeerste smaken. Even later kwam de man dat album voorstellen in de Botanique en vlak voor zijn passage in De Roma brengt hij een nieuwe voltreffer uit.

“I’m Due (For a Heartache)” is niet zo gitaarminded als we vaak van Waterhouse gewend zijn. Met een rustige drive en een bluesy pianootje worden we in een mellow sfeer gedrenkt en eenmaal Nicks rauwe en gezellige stem weerklinkt, zijn we he-le-maal in onze nopjes. De Amerikaan heeft hier alles uit de kast gehaald om de sfeer te optimaliseren, want ook de backings en blazers die even later op de voorgrond komen, missen hun effect niet. Van hartenpijn valt er bij ons in ieder geval niet veel te bespeuren, want wij belanden in een Kerst-achtige mindset die je eens een diepe zucht laat slaken uit contentement. Een easy-going plaatje waar we het heerlijk warm van krijgen.

Op zaterdag 26 oktober staat Nick Waterhouse in De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 oktober 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief