banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelly Rowland – “Black Magic”

De Amerikaanse Kelly Rowland is een uitstekend voorbeeld van het feit dat er ook leven is na de dood, in dit geval die van het iconische meidentrio Destiny’s Child. Ze nam haar muzikale lotsbestemming in eigen handen en bracht als solo-artieste een reeks r&b/dancepop albums uit. Naast een aantal samenwerkingen (Bad Hair), bracht ze in 2020 al een aantal singles uit (“Crazy”, “Coffee”, “Hitman”) in afwachting van haar nieuwe ep K die aanvankelijk gepland stond voor begin december, maar werd opgeschoven naar 19 februari. Onverwachts is er nu de release van de single “Black Magic”, een titel die in ieder geval weinig aan de verbeelding overlaat.

De release van “Black Magic” mag dan een verrassing zijn, het is verre van een willekeurige zet. Het nummer verscheen niet alleen een dag na haar veertigste verjaardag, maar is ook een ferme knipoog naar Black History Month, waar extra aandacht wordt besteed aan cruciale momenten binnen black history. “Black Magic” is een complete r&b ode aan zwarte cultuur en geschiedenis, van de liefdevolle tekst tot de zomerse ritmes en melodieën, die allemaal onderdeel zijn van of verwijzen naar een diverse zwarte muziekcultuur. Een soulvol begin, gevolgd door zomerse Caribische percussie die aangevuld wordt met Afrikaanse backings om het geheel af te sluiten. Rowland geeft ons met “Black Magic” het beste van twee werelden: een serieuze boodschap van zwarte representatie die netjes gecombineerd wordt met een heel zonnige, zwoele en vooral dansbare Afrikaanse klank. Een vergelijking met Beyoncé’s single “Black Parade” valt hier eigenlijk niet te ontwijken.

“Black Magic” ligt in dezelfde r&b-geïnspireerde lijn van de vorige singles, waar verschillende invloeden uit zwarte (muziek)cultuur centraal staan. Rowlands zwarte magie maakt ons in ieder geval nog meer benieuwd naar de andere nummers op die aankomende ep K.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beyoncé - "Be Alive"

Haar laatste eigen studioalbum dateert dan al uit 2016, toch kijkt de wereld nog steeds geduldig en met grote ogen naar Beyoncé….
AlbumsRecensies

Megan Thee Stallion - Good News (★★★½): Geen muziek voor de gevoelige luisteraar

Hoewel Megan Thee Stallion al sinds 2016 aan haar rapcarrière bouwt, kreeg ze haar eerste mainstream succes in de zomer van 2019…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelly Rowland - "Crazy"

Jarenlang stond ze aan de zijde van Beyoncé, maar eens Queen B begon te focussen op een solocarrière, nam de populariteit van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.