Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Beyoncé – “BLACK PARADE”

Tijdens een van de grootste protestbewegingen van onze tijd kan een al even belangrijke artiest niet ontbreken. Black Lives Matter houdt nu al enkele weken de wereldmedia in haar ban, maar voor veel zwarten is het een strijd die al eeuwenlang meegaat. Daarom was gisteren zo’n belangrijke dag voor deze gemeenschap in Amerika: op 19 juni vieren ze daar de afschaffing van de slavernij, en het leek voor Beyoncé de ideale datum om nieuwe muziek uit te brengen.

“BLACK PARADE” is een feestnummer, dat is meteen duidelijk. De warme stem van Beyoncé rolt over hevige bassen terwijl zij haar zwarte parade voorop gaat. ‘Here I come on my throne sittin’ high / Follow my parade, oh, my parade’. In het nummer viert Queen Bey alles wat zwart of Afrikaans is, gaande van de baobab tot de melanine die haar huid zwart kleurt. Tegelijkertijd geeft ze nog een feministische twist aan het nummer met een line als ‘I can’t forget my history is her story’, maar de boodschap blijft inclusief: iedereen die in haar parade wil volgen, is welkom.

“BLACK PARADE” is uitgebracht in samenwerking met Beyoncé’s organisatie BeyGOOD die zwarte zelfstandigen steunt.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 juni 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief