Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 februari – 7 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Yas VW – “Be the One”

De toekomst van de muziek ligt in het verleden, want artiesten lijken meer dan ooit in een nostalgische bui te hangen. De Britse Yas VW inspireerde zich voor haar heerlijke R&B-nummer “Be the One” op de jaren tachtig en geeft ons hierbij een inkijk in haar liefdesleven. De lichtjes swingende beats en dromerige synths maken van “Be the One” een waar pareltje, dat ons allesbehalve koud laat.

la loye – “i only hear you in my song”

De Nederlandse muzikante Lieke Heusinkveld schuilt achter de monniker la loye en brengt sinds 2019 hartverwarmende muziek uit. Op de grens tussen lo-fi en alt-folk weet ze ons opnieuw te ontroeren in het vertederende “i only hear you in my song”. De poëtische tekst en de zachte gitaarriedel maken het een en ander in ons los, waardoor we het kippenvel niet meer kunnen bedwingen.

Foley – “Better Than Love”

In Nieuw-Zeeland konden de zomerfestivals al vlekkeloos verlopen door het laag aantal coronabesmettingen, waardoor het popduo Foley zich kon voorstellen op de grootste podia in hun thuisland. De nieuwe worp “Better Than Love” klinkt aanstekelijk ondanks een eerder terughoudende instrumentatie en kan zo ook opvallen door een sterke muzikale nuancering in de productie.

Pacific – “Puzzle”

Het Britse viertal Pacific timmert al een aantal jaar aan hun doorbraak, maar stilaan begint dat wel zijn vruchten af te werpen. Hun indierocknummers worden gedragen door een piano in plaats van een elektrische gitaar, wat voor een verrassende dynamiek zorgt. Aan intensiteit en energie moeten ze daardoor gelukkig niet inboeten, zo bewijzen ze op hun nieuwe nummer “Puzzle”. Het nummer bloeit netjes open en heeft een catchy refrein dat wel nog een tijdje blijft hangen.

Unusual Demont – “PINE”

Unusual Demont groeide op in een muzikale familie en daarom verwondert het niet dat ook bij hem muziek door de aderen vloeit. Na een zeer smaakvol debuutnummer “Amber” loste de Amerikaan deze week een minstens even sterke opvolger. “Pine” is een knap uitgebalanceerd R&B-nummer dat hier en daar wat doet denken aan een mix van Frank Ocean en Brockhampton. Als Unusual Demont op dit niveau blijft verdergaan, zou hij wel eens een gelijkaardig parcours kunnen afleggen als deze twee boegbeelden.

Dansen Dansen

Biscits – “Talk to Me”

De drang om nog eens goed uit de bol te gaan in een nachtclub groeit met de dag, maar gelukkig kunnen we onze beste dansmoves thuis nog even onderhouden met wat gloednieuwe housemuziek. De Britse dj en producer Biscits bewees de afgelopen jaren al dat hij behoorlijk wat in zijn mars heeft en scoorde zelfs al een Beatport nummer een. Met “Talk to Me” loste hij in ieder geval een stevig dansplaatje inclusief harde drop.

1662 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Kevin Morby @ De Roma: De wilde weldoener

Enkele weken geleden verblijdde Kevin Morby ons met zijn nieuwste langspeler This Is a Photograph. Zoals dat wel vaker het geval is…
LiveRecensies

Dua Lipa @ Lotto Arena: Kleine meisjes worden gigantisch groot!

Dua Lipa’s carrière kwam dit jaar in een stroomversnelling terecht. Nadat ze in de herfst van 2016 de AB zonder album uitverkocht…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 5 - 11 december 2016

Het einde van het jaar nadert en dan durven er al eens minder filmpjes uitkomen. We zitten dan ook al aan onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.