LiveRecensies

Dua Lipa @ Lotto Arena: Kleine meisjes worden gigantisch groot!

LiveRecensies

Dua Lipa @ Lotto Arena: Kleine meisjes worden gigantisch groot!

Dua Lipa’s carrière kwam dit jaar in een stroomversnelling terecht. Nadat ze in de herfst van 2016 de AB zonder album uitverkocht en vorige zomer voor een volle tent op Rock Werchter mocht spelen, besloot ze voor haar nieuwste tour de Lotto Arena in te palmen. De ticketverkoop begon rustig, maar barste helemaal uit nadat “New Rules” een gigantisch succes kreeg. Inmiddels staat “New Rules” al vijf weken op de toppositie en was de Lotto Arena tot in de nok uitverkocht. Dua Lipa zorgde voor een fantastisch popspektakel zonder veel tierlantijntjes!

De avond werd geopend door de Deense muzieksensatie Off Bloom. Ze zijn nog maar net uitgeroepen tot winnaar van een European Border Breakers Award en bewezen in de Lotto Arena dat ze die prijs absoluut verdienen. De band maakt songs die je doen denken aan Major Lazer, Mura Masa en MØ. De frontvrouw Mette haalde alles uit de kast en danste erop los. De sfeer zat er dankzij hun set al helemaal in.

De Lotto Arena had er duidelijk zin in en ‘ontplofte’ toen de band de eerste tonen van “Hotter Than Hell” inzette. Toen DUA LIPA het podium opkwam, barste een ongeziene euforie uit! “Hotter Than Hell” werd door heel de zaal meegezongen, zowel door jong als oud! Daarna zorgde “Dreams”, dat voor de gelegenheid samengesmolten werd met de reggaehit “No Lie”, dat het feest verder ging.

Het sterke “Garden” wist door zijn prachtige visuals en het licht een grote indruk achter te laten en darkpop schijf “Last Dance” zorgde andermaal voor een dansfeest! DUA’s volgende single “IDGAF” kreeg een intro waarbij iedereen die eens te maken had met een zogenaamde ‘fuckboy’ zijn middelvingers moest opsteken! Resultaat: duizenden middelvingers in de lucht! Tijdens “IDGAF” werd duidelijk dat de song alles in huis heeft om Dua Lipa’s volgende succes te worden!

Even later bracht ze wat rust in de set door het akoestische “Thinking Bout You” en “New Love” te brengen. Dua Lipa bewees bij beide songs dat ze een fantastische stem heeft en dat ze zeker niet moet onderdoen tegenover andere popsterretjes. DUA kreeg na deze topprestatie een gigantisch applaus waardoor de emoties omhoog kwamen, maar voor veel tranen was er geen tijd! De dancebanger “Scared To Be Lonely” klonk live nog scherper en ook afsluiter “Begging” liet de handen massaal omhoog gaan.

Na minutenlang ‘We Want More!’ kwam DUA terug op onder luid applaus! Ze begon de encore met “Homesick”, het liedje dat ze samen met Chris Martin van Coldplay schreef. Ze werd enkel begeleid door de piano en ook nu weer kwam haar stem volledig tot zijn recht! “Be The One”, Dua’s eerste nummer één in België, zorgde voor het zoveelste euforisch moment. Dua dook het publiek in om het feest nog compleet te maken. Afsluiten deed de dame uiteraard met haar mega hit “New Rules” inclusief sitdown! Als het dak er nog niet af was, gebeurde het wel bij “New Rules”. Wat een afsluiter!

Dua Lipa toonde in de Lotto Arena dat ze allesbehalve een eendagsvlieg is en bewees tijdens haar eerste solo arena show ooit dat ze gemaakt is voor een groot podium! Geen enkele artieste groeide dit jaar zo snel als zij en dat mocht blijken in de uitverkochte Lotto Arena. Strakke visuals, een straffe band en uitstekende vocale prestaties tonen aan dat Dua een toekomstige superster is. Duizende tieners gingen blij (met hun ouders) naar huis en zullen dit onwaarschijnlijk goede popconcert lang niet vergeten!

Setlist:

Hotter Than Hell
Dreams/No Lie
Lost In Your Light
Garden
Last Dance
Blow Your Mind (MWAH)
Thinking Bout You
New Love
Genesis
Np Goodbyes
IDGAF
Scared To Be Lonely
Begging

Bis:

Homesick
Be The One
New Rules

 

 

1786 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - "Dance The Night"

Net zoals er ieder jaar weer een aantal enorm geanticipeerde albums zijn, zijn er altijd ook wat films waar velen reikhalzend naar…
InstagramLiveRecensies

Goldband @ Lotto Arena: Makers van de nacht

Het succes van het Haagse trio lijkt maar niet te stoppen. Vooraleer Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen het goed en…
InstagramLiveRecensies

Electric Callboy @ Lotto Arena: Liefdevolle après-ski fuif

Dankzij “Hypa Hypa” groeide Electric Callboy uit van een nietszeggende metalcoreband tot een van de grootste metalsensaties van dit prille decennium. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.