Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fucked Up – “Year Of The Horse – Act One”

Fucked Up is een Canadese hardcorepunk band die je eigenlijk oneer aandoet als je ze dit genre wil aanmeten. Want Fucked Up gaat vaak veel verder dan dit. Op hun vorige plaat Dose Your Dreams maakte de band al duidelijk dat ze meer in hun mars hadden dan zonder meer lawaai maken. Aan de ene kant stoer en luid, maar tegelijk ook teder en ontroerend, dat is wat Fucked Up ons toen serveerde.

Vandaag komt op Bandcamp een aankondiging van de plaat Year Of The Horse. En op hetzelfde moment presenteren ze ons hun eerste single “Year Of The Horse – Act One”. Beste mensen, ga allemaal even zitten want deze single is er eentje om duimen en vingers mee af te likken. Het is een boterham geworden waar je veel energie in moet steken, want de single duurt meer dan 19 minuten. Maar de boterham is zo rijkelijk belegd met alle lekkere ingrediënten die je maar kan wensen. Er zit de hardheid in van zanger Pink Eyes, maar er zit ook weer de zachtheid in van de band in de vorm van viool, trompet, cello en guestvocals van onder andere Maegan Brooks Mills. Het is een aaneenschakeling geworden van prachtige elementen en waardoor het bijna een plaat op zich werd.

Neem je tijd hiervoor, zet je hoofdtelefoon op en luister dit niet op als achtergrond. Spendeer je volledige aandacht aan dit nummer en je kan niet anders dan de volledige plaat nu al te willen. Wat een nummer!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fucked Up – One Day (★★★): Onbetwistbaar gitaar-bas-drumrecept

Het is al meer dan twintig jaar geleden dat de Canadese hardcorepunkband Fucked Up voor het eerst zijn muziek de wereld instuurde….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Curb Feelers"

The Bronx is paradoxaal genoeg van LA, maar maakt desalniettemin geweldige hardcorepunk met een overvloed aan energie. De heren zijn inmiddels allemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Superbloom"

Wie heeft er Red Bull nodig als The Bronx een nieuw nummer uitbrengt? Bij het horen van deze punkhardcore legendes uit LA…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.