Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skullcrusher – “Song for Nick Drake”

Skullcrusher, what’s in a name? Het laatste dat je verwacht wanneer je op play drukt, is omarmd worden door de kwetsbare stem van Helen Ballentine. Maar dat maakt het juist zoveel beter. “Song for Nick Drake” voelt als het gezellige dekentje waar je onder ligt op een koude winterdag. Zet het eindeloos op repeat en ook bij de tiende keer is een glimlach onderdrukken nagenoeg onmogelijk.

2020 was het jaar dat Skullcrusher met haar gelijknamige debuut-EP doorbrak. Haar muziek werd overal vol lof onthaald, mits de snedige commentaren over originaliteit en eigenheid (of vooral het gebrek daaraan). Ook de nieuwe single lijkt in hetzelfde bedje ziek, vernieuwend is niet het woord dat in een beschrijving zou passen. Dat klinkt erg negatief, maar dan rijst de vraag of goede muziek en originaliteit altijd hand in hand gaan. Er zijn genoeg voorbeelden die dat ontkrachten, je mag Youtube erop nakijken. In tussentijd kan je genieten van een voorbeeld dat de tegengestelde theorie niet enkel ondersteunt, maar volmondig bevestigt.

Voor Ballentine is het nummer een eerbetoon aan de muziek en de momenten dat ze zich er het meest in ondergedompeld voelde. Zijn er betere redenen om een nummer te schrijven? Dat ze met haar single ook de jongere generatie aanzet om op ontdekkingsreis te gaan door het repertoire van (de oude) Drake, is mooi meegenomen. “Song for Nick Drake” en “Pink Moon” passen als twee handen op één buik. Nick Drake was, als hij nog leefde, ongetwijfeld trots geweest. En terecht, want het is een prachtig nummer.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.