Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skullcrusher – “Song for Nick Drake”

Skullcrusher, what’s in a name? Het laatste dat je verwacht wanneer je op play drukt, is omarmd worden door de kwetsbare stem van Helen Ballentine. Maar dat maakt het juist zoveel beter. “Song for Nick Drake” voelt als het gezellige dekentje waar je onder ligt op een koude winterdag. Zet het eindeloos op repeat en ook bij de tiende keer is een glimlach onderdrukken nagenoeg onmogelijk.

2020 was het jaar dat Skullcrusher met haar gelijknamige debuut-EP doorbrak. Haar muziek werd overal vol lof onthaald, mits de snedige commentaren over originaliteit en eigenheid (of vooral het gebrek daaraan). Ook de nieuwe single lijkt in hetzelfde bedje ziek, vernieuwend is niet het woord dat in een beschrijving zou passen. Dat klinkt erg negatief, maar dan rijst de vraag of goede muziek en originaliteit altijd hand in hand gaan. Er zijn genoeg voorbeelden die dat ontkrachten, je mag Youtube erop nakijken. In tussentijd kan je genieten van een voorbeeld dat de tegengestelde theorie niet enkel ondersteunt, maar volmondig bevestigt.

Voor Ballentine is het nummer een eerbetoon aan de muziek en de momenten dat ze zich er het meest in ondergedompeld voelde. Zijn er betere redenen om een nummer te schrijven? Dat ze met haar single ook de jongere generatie aanzet om op ontdekkingsreis te gaan door het repertoire van (de oude) Drake, is mooi meegenomen. “Song for Nick Drake” en “Pink Moon” passen als twee handen op één buik. Nick Drake was, als hij nog leefde, ongetwijfeld trots geweest. En terecht, want het is een prachtig nummer.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "The Writer"

Slechts 22 jaar is Meskerem Mees en ze behoort nu al tot grote talenten van ons land. Na haar overwinningen in muziekconcours…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marissa Paternoster - "White Dove"

Marissa Paternoster is de frontvrouw van de rockband Screaming Females, heeft een soloproject onder de naam Noun en is daarnaast nog kunstenares….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.