Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Go March – “Zipp”

Goed nieuws! 2021 brengt ons, naast een vaccinatie tegen Covid-19, ook een nieuw mini-album van Go March. Naar welk van deze twee dingen kijken we het meest uit? Een lastige vraag is dat, waarvan we meteen spijt hebben dat we hem onszelf hebben gesteld. De opvolger van het titelloze debuut en II werd weinig imaginatief III gedoopt, maar we nemen Philipp Weies, Hans De Prins en Antoni Foscez niet kwalijk dat ze hun muziek voor zich willen laten spreken. Die is namelijk al overtuigend genoeg, zo zagen we ook twee jaar geleden in De Studio, toen krautrockgerelateerde samenscholingen nog niet bij wet verboden waren.

Een vierde van III krijgen we vandaag al cadeau, en dat maakt het wachten meteen extra moeilijk. “Zipp” is exact waar we het liefst nog veel meer van wilden horen na II: hypnotiserende, climactische beats in de lijn van “Chop Chop”. Na een spaarzame, dromerige intro valt drummer Foscez (ook bekend van onder andere Statue en DVKES) overtuigd in. Zijn slagwerk vormt de hartslag voor een langzaam aanzwellende groove, die gaandeweg steeds meer weg krijgt van een geïmproviseerde bom. Stonden we op dit moment voor een zwaardere beproeving dan het pennen van een recensie, dan hadden we vast de wereld aangekund. Dat belooft!

III verschijnt op 23 april via dunk!records.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…
LiveRecensies

Go March @ Secret Garden 2021 (Handelsbeurs): Denkbeeldige discotheek

Het livecircuit is langzaam maar zeker weer op gang aan het komen, en dat heeft ook de Gentse Handelsbeurs geweten. Een week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.