Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana – “Sweet & Dandy”

Over een kleine maand is het zo ver, dan verschijnt het tweede album van Tash Sultana. De Australische brak een vijftal jaar geleden door en bracht in 2018 een eerste langspeler uit. Hen heeft de afgelopen maanden al verschillende singles uitgebracht in de aanloop van Terra Firma, het tweede album van Sultana. Een relax sfeertje en chille gitaar vormden de rode draad doorheen “Pretty Lady”, “Greed”, “Beyond The Pine” en “Willow Tree” met Jerome Farah. De nummers klinken telkens een klein beetje anders, maar een wat meer gevarieerde sound zou zeker geen kwaad kunnen.

“Sweet & Dandy” proeft zeker en vast zoet. Ook deze keer kunnen we wegdromen met Tash Sultana, maar willen we dat nog wel? Het nummer klinkt alweer vrijwel hetzelfde als de voorgaande singles. In het begin deed Sultana ons warmlopen voor hun tweede album, maar doordat alle singles telkens vrijwel hetzelfde klinken, is het niet meer spannend wanneer een nieuwe single wordt gedropt. ‘Hoe zou het nieuwe nummer van Tash Sultana klinken?’ is een vraag die weinig mensen stellen, want het antwoord is gewoon hetzelfde als anders. Op zich is “Sweet & Dandy” een fijn nummer, maar te veel hetzelfde is toch ook maar saai.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana - "James Dean"

De Australische Tash Sultana is hier om je dag aanzienlijk beter te maken. De multi-instrumentalist uit Melbourne kennen de meesten ondertussen wel…
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…
AlbumsRecensies

Tash Sultana - Terra Firma (★★★): Gezocht: kruidige wintersoep

Tash Sultana was nog geen drie jaar oud en al in de ban van de gitaar. Tien jaar later speelde die met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.