banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silk City – “New Love” (feat. Ellie Goulding)

Silk City is niet de grootste naam in de muziekwereld. Als het je iets zegt, denk je wellicht aan “Electricity” dat in 2018 samen met hitmachine Dua Lipa werd uitgebracht. Voor de rest bracht Silk City nog niet al te veel materiaal uit, maar vandaag is het duo terug met een nieuwe samenwerking. Deze keer sloegen ze de handen in elkaar met voormalige hitmachine Ellie Goulding. Zij bracht met Brightest Blue vorig jaar een teleurstellend album uit. Op het einde van het album vonden we enkele samenwerkingen terug, waaronder eentje met Diplo. Toevallig (of niet) maakt die Amerikaanse dj deel uit van Silk City. De andere helft van het duo is niemand minder dan Mark Ronson. Diplo, Ronson en Goulding zijn toch niet de minste namen, dus de verwachtingen liggen niet laag.

Toch worden die verwachtingen niet ingelost. Het refrein is enorm repetitief en zo mist het nummer wat inhoud. Bij dj’s gaat het vaak niet om de inhoud, maar om de beats en dansbaarheid. Toch is “New Love” muzikaal gezien ook niet zo speciaal als we gehoopt hadden. In het begin van het nummer zit er wat spanning in en wordt er naar het eerste refrein opgebouwd, maar eens we dat gepasseerd zijn, vervalt het in saaie voorspelbaarheid en zwakke beats. ‘Got electricity in every bone like woah’ is wellicht de meest opvallende lijn, doordat het woord ‘electricity’ wordt gebruikt en Silk City eerder een hit met die naam scoorde. Als dat het meest noemenswaardige is aan een nummer, dan weet je dat het niet de moeite is.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

802 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duran Duran - "MORE JOY" (feat. CHAI)

Bij Duran Duran denken we niet meteen aan Dr. Durand Durand, een personage uit de sciencefictionfilm “Barbarella”, maar wel aan het heerlijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo & Damian Lazarus - "Don't Be Afraid" (feat. Jungle)

Wie Diplo niet kent van zijn solowerk als dj en producer, kent hem ongetwijfeld als lid van Major Lazer of van LSD…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tommy Cash - "ZUCCENBERG" (feat. $uicideboy$ & Diplo)

Een genre vastplakken op Tommy Cash is net zoals appelen met peren vergelijken, dat gaat gewoon niet. Elk nummer dat Tommy Cash…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.