Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goat Girl – “Badibaba”

Het Londense Goat Girl zakte in 2018 met de rest van het Britse postpunkleger naar ons land af, en dingde meteen ook mee naar de trofee van ‘hype van het jaar’. Een uitstekende zelfgetitelde debuutplaat zorgde destijds dat we hen die titel best gunden. Helaas bracht het viertal het er op het podium iets minder goed van af, en lijkt hun jeugdige energie anno 2021 wat te zijn verdwenen. Een nieuwe single heeft de taak om ons opnieuw te overtuigen, al lukt dat niet voor de volle honderd procent.

“Badibaba” is nochtans gewoon een leuke titel, maar muzikaal maakt het nummer niet enorm veel indruk. De postpunkinvloeden waar de vorige plaat bol van stond, lijken wat naar de achtergrond verdwenen, met in plaats daarvan meer dromerige stukken en prominente synthpassages. Er wordt ingezet met een rustig basdeuntje dat vrolijk door het nummer sjokt. Daarna valt de gitaar al pingelend in, gevolgd door de zoete stem van Lottie Cream. Gaandeweg nemen de synths meer de bovenhand, wat zorgt voor een poppy en sfeervolle inslag.

Dit is duidelijk een andere weg dan die die Goat Girl reeds belopen heeft, maar dat hoeft niet voor iedereen slecht nieuws te betekenen. Wij missen de snedigheid van weleer, maar de dromerigheid van dit nummer heeft ook wel zijn charme. Op 29 januari verschijnt de nieuwe plaat, On All Fours, op Rough Trade Records.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single INU INU - "fool me"

INU INU is een Nederlands-Engelse groep die hun muziek dicht bij het hart houden. Ze omschrijven hun sound als dromerige popmuziek met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.