Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goat Girl – “Badibaba”

Het Londense Goat Girl zakte in 2018 met de rest van het Britse postpunkleger naar ons land af, en dingde meteen ook mee naar de trofee van ‘hype van het jaar’. Een uitstekende zelfgetitelde debuutplaat zorgde destijds dat we hen die titel best gunden. Helaas bracht het viertal het er op het podium iets minder goed van af, en lijkt hun jeugdige energie anno 2021 wat te zijn verdwenen. Een nieuwe single heeft de taak om ons opnieuw te overtuigen, al lukt dat niet voor de volle honderd procent.

“Badibaba” is nochtans gewoon een leuke titel, maar muzikaal maakt het nummer niet enorm veel indruk. De postpunkinvloeden waar de vorige plaat bol van stond, lijken wat naar de achtergrond verdwenen, met in plaats daarvan meer dromerige stukken en prominente synthpassages. Er wordt ingezet met een rustig basdeuntje dat vrolijk door het nummer sjokt. Daarna valt de gitaar al pingelend in, gevolgd door de zoete stem van Lottie Cream. Gaandeweg nemen de synths meer de bovenhand, wat zorgt voor een poppy en sfeervolle inslag.

Dit is duidelijk een andere weg dan die die Goat Girl reeds belopen heeft, maar dat hoeft niet voor iedereen slecht nieuws te betekenen. Wij missen de snedigheid van weleer, maar de dromerigheid van dit nummer heeft ook wel zijn charme. Op 29 januari verschijnt de nieuwe plaat, On All Fours, op Rough Trade Records.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Borderline"

Tot voor kort deed ‘Italia 90’ ons enkel maar denken aan het spannende WK voetbal, waarbij West-Duitsland de beker na twee verloren…
AlbumsRecensies

Madeleine Mayi - 2/14 (★★★½): Over het houden van en verliezen waarvan je houdt

Van Madeleine Mayi schreven we in onze eindejaarslijstjes al dat “Love Me” een van onze favoriete singles was uit 2020. Nu staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “Strong Feelings”

Dry Cleaning is een relatieve nieuwkomer in het postpunk genre, maar heeft met twee ep’s sinds 2019 al een vrij sterke reputatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.