Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Religion – “Emancipation of the Mind”

© CPU – Bert Savels

Het lijkt wel of de oude punkers van vandaag zich uit de naad werken, met Bad Religion op kop. Na in 2019 het uitstekende The Age Of Unreason uitgebracht te hebben, heeft Bad Religion niet stilgezeten. Na deze plaat volgde een heuse tour, met een bezoek aan AB. In 2020 werd het wat stiller, maar ook daar zat dat verdomde virus voor veel tussen, want Lokerse Feesten stond ook op het programma. Toch startte Bad Religion met nieuwe nummers op te nemen in 2020 en “What Are We Standing For” was een eerste amuse-gueule.

Vandaag serveert Bad Religion een tweede single “Emancipation of the Mind”. Daar waar “What Are We Standing For” wat donkerder klonk en de stem wat dieper lag, klinkt deze single verrassend optimistisch. De stem zingt ook een octaaf hoger en zo bewijst zanger Greg Graffin dat zijn stembereik absoluut niet versleten is. Vooral tijdens het refrein bewijst Greg wederom zijn goede stem. Het tempo ligt ook iets hoger en strakker dan bij de vorige single, maar dat zorgt juist voor die lichtere toets.

Bad Religion is nu volop bezig om een evenement te organiseren dat Four Decades heet. Die vier decennia worden verdeeld over vier optredens en we zijn er volop van overtuigd dat elk decennium even sterk boven water komt. Bad Religion bewijst dat het, ondanks een beperkte variatie in de muziek, zichzelf niet steeds moet uitvinden. De nummers blijven steevast sterk genoeg op zichzelf.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "A Thousand Shots"

Met hun ontstaan in 2011 en “Carry On” in datzelfde jaar wist F.O.D. zich meteen sterk te positioneren. De melodische punkscene in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.