Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bad Religion – “What Are We Standing For”

© CPU – Bert Savels

Wie de laatste veertig jaren muzikaal onder een steen geleefd heeft, kent Bad Religion niet. Wie dat niet gedaan heeft, kent Bad Religion als een van de godfathers van de Amerikaanse punkrock. Samen met de opgang van Epitaph Records is Bad Religion ongetwijfeld een van de belangrijkste exportproducten vanuit de USA en om de zoveel tijd slagen deze, ondertussen legendarische, muzikanten erin om ons te verrassen met een streepje muziek.

Na hun vorige (briljante) plaat Age Of Unreason staan de verwachtingen hoog gespannen. “What Are We Standing For” lost deze verwachtingen probleemloos in. Dit politiek getinte nummer (hoe kan het ook anders) is weer geschreven volgens het aloude recept dat Bad Religion al jaren hanteert. En dat recept is vandaag nog steeds gepeperd genoeg om ons blij te maken. De start is snedig en nog enigszins braaf, maar de zang wisselt goed af tijdens het nummer. Het refrein wordt sterk ingeleid door een leuke drumpartij en daar gaat de achtergrondzang ook in mee. De bridge wordt gedempt gespeeld, maar brengt wel de nodige dreiging.

Na veertig jaar is het vooral de sterke stem van Greg Graffin die het nummer moeiteloos overeind houdt. De muzikanten weten ondertussen hoe ze een punkrock nummer moeten schrijven en er mag gezegd dat Bad Religion verschillende nieuwe punkrockbandjes de loef afsteekt door steeds weer te verrassen met een ijzersterke compositie. Wat er met dit nummer gaat gebeuren, is ons voorlopig onbekend. Voor ons part mag er weer een nieuwe plaat verschijnen.

Facebook

14 oktober 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief