Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle NEVA – “Ocean”

(c) Iris Maselis & Catherine Smet

De naam NEVA zal bij sommigen onder jullie mogelijks al een belletje doen rinkelen. De formatie rond frontrouw Jente Neels, die ook als JEN musiceert, speelde vorig jaar al een Winterslaapsessie bij ons. In het moeilijke muziekjaar dat 2020 was, wisten ze toch enkele fijne gigs te verzilveren, het getuigt van volharding! Naast Neels, bestaat de band uit de jongelingen bassiste Fieke Soete, gitarist Michiel Van De Winkel en knopjes-drukkende Alec Liegeois. Ze leerden elkaar kennen op PXL Music, je weet wel, die broeihaard aan muzikaal talent in het pittoreske Hasselt.

Dat ze gepokt en gemazeld worden om het ook strategisch goed aan boord te leggen, getuigt hun puike pastel-neonvibe-identiteit en de beslissing om hun tijd te nemen voor hun debuutsingle. Uiteindelijk mogen we je wel voorstellen aan “Ocean”. Het nummer vertelt, naar eigen zeggen, een verhaal over een lange avontuurlijke reis waarbij je alles wil ontdekken, maar toch je vertrouwde thuis mist.

In Farrm studio’s boetseerde de band dit héél straffe nummer ineen. Neels’ krachtige stem bewijst het zowel in de hoogte en in de laagte, wat waardevolle opties biedt naar de toekomst toe. Structureel zit de song ook erg goed ineen. De mooie, dromerige gitaarpartijen en backings werden zorgvuldig ingedeeld over de song, terwijl de drums en elektronica subtiel de steunpijlers van deze track vormen. Balans is het codewoord voor dit mooie debuut. We zijn vooral erg gecharmeerd door het refrein, het doet ons zelfs wat denken aan die van Band of Horses, terwijl we voor de rest voornamelijk in deze act een Belgisch antwoord op de Britse sensatie Wolf Alice horen.

Meteen geven we graag ook mee dat NEVA werk maakt van een veelbelovend debuut ep. Als we ons mogen baseren op “Ocean” dan kijken we alvast reikhalzend uit naar de release!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NEVA - "Heartbreaker"

Iets minder dan een jaar geleden bracht NEVA zijn debuut-ep uit, maar sindsdien zijn er een paar dingen veranderd. De sound werd…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 29/10 @ JH XL (Herk-de-Stad)

De laatste Limburgse voorronde van Sound Track vond plaats in Jeugdhuis XL in Herk-de-Stad. In dat gezellige jeugdhuis mochten zes artiesten het…
Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 29/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.