Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yard Act – “Dark Days”

Plots was daar Yard Act, een groep uit Leeds die uit het niets enkele verfijnde postpunknummers wist uit te brengen. Drie kregen we er met “Fixer Upper”, “The Trapper’s Pelts” en “Peanuts” waardoor we al een idee konden vormen van wat Yard Act allemaal voor ons in petto had. Nu komt er met “Dark Days” een vierde in het rijtje en wederom toont de band ons een ander aspect van hun muziek.

De single begint herkenbaar met het gebrabbel van James Smith op zijn typische, satirische manier waarbij we al snel denken aan bands als The Fall. Toch krijgen we bij het refrein iets aanstekelijk van de band dankzij een zowaar catchy en meezingbaar refrein. De rest van de band zorgt voor de leuke samenzang en met wat dreigende gitaren op het eind komt er ook genoeg experiment in het singletje om het divers te houden. We zouden zelfs durven zeggen dat dit ook iets weg heeft van Babyshambles en als Yard Act dat pad beloopt, dan zouden ze binnenkort wel eens in de betere pub (van zodra die weer open zijn) meegezongen kunnen worden.

Facebook / Twitter / Instagram

2937 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Peanuts"

Het is straf dat we je nu pas kennis laten maken met Yard Act, want hun vorige twee singles waren telkens parels…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.