banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Peanuts”

Het is straf dat we je nu pas kennis laten maken met Yard Act, want hun vorige twee singles waren telkens parels van formaat. De groep uit Leeds ontstond uit de gedachten van frontman James Smith en Ryan Needham (bassist en bekend van Menace Beach) in 2019. Met “The Trapper’s Pelts” en “Fixer Upper” waren de eerste voorsmaakjes van het project alvast veelbelovend. Die lijn trekken de Britten nu door met “Peanuts” waarbij de opwinding overal om de hoek loert.

Voor fans van The Fall en ESG is een band als Yard Act zeker een aanrader. Dat hoor je ook bij “Peanuts” van bij het begin, door het duistere parlando van Smith dat het nummer naar zijn furieuze hand zet. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het krachtig postpunksfeertje in het muzikale, waarbij we nu een riff krijgen die constant terugkeert en zo voor herkenning zorgt. Na een goeie minuut volgt nog een voordracht, begeleid door een uitvoering van het klassiek werk In a Monastery Garden. Deze wordt verzorgd door de beroemde fluiter Ronnie Ronalde, de grootvader van gitarist Sam Shjipstone. Uiteindelijk eindigen we weer met gitaren om zo alweer een verdomd boeiend nummer van de band te krijgen.

Facebook / Twitter / Instagram

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2022 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Payday"

Op onze watchlist van opkomend gitaargeweld staan de postpunkers van Yard Act al even te pronken, maar sinds kort staan ze ook…
LiveRecensies

Sonic City 2021 (Dag 2): Dromerig naar het einde toe

Twee dagen Sonic City, dat is altijd een ontdekkingsreis met vele aangename verrassingen. Gisteren zagen we zo al heel wat fijns in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.