Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Peanuts”

Het is straf dat we je nu pas kennis laten maken met Yard Act, want hun vorige twee singles waren telkens parels van formaat. De groep uit Leeds ontstond uit de gedachten van frontman James Smith en Ryan Needham (bassist en bekend van Menace Beach) in 2019. Met “The Trapper’s Pelts” en “Fixer Upper” waren de eerste voorsmaakjes van het project alvast veelbelovend. Die lijn trekken de Britten nu door met “Peanuts” waarbij de opwinding overal om de hoek loert.

Voor fans van The Fall en ESG is een band als Yard Act zeker een aanrader. Dat hoor je ook bij “Peanuts” van bij het begin, door het duistere parlando van Smith dat het nummer naar zijn furieuze hand zet. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het krachtig postpunksfeertje in het muzikale, waarbij we nu een riff krijgen die constant terugkeert en zo voor herkenning zorgt. Na een goeie minuut volgt nog een voordracht, begeleid door een uitvoering van het klassiek werk In a Monastery Garden. Deze wordt verzorgd door de beroemde fluiter Ronnie Ronalde, de grootvader van gitarist Sam Shjipstone. Uiteindelijk eindigen we weer met gitaren om zo alweer een verdomd boeiend nummer van de band te krijgen.

Facebook / Twitter / Instagram

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - The Overload (★★★★): Groovy postpunk met sarcasme als leidraad

Bijna op de kop één jaar geleden stormde Yard Act met veel bravoure en een gezonde portie arrogantie de postpunk- en gitaarwereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Rich"

We keken al exact vier maanden uit naar het debuutalbum van Yard Act, maar helaas is er een en ander verschoven in…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.