Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “Chemtrails Over The Country Club”

Twee weken geleden was er plotseling heuglijk nieuws vanuit kamp Lana Del Rey. Er was eindelijk een datum voor de titeltrack van haar aankomende album Chemtrails Over The Country Club. Nadat gisteren opeens ook de tracklist van die plaat online verscheen, kon een release niet veraf zijn. Na het sublieme Norman Fucking Rockwell! uit 2019 bleef het echter niet stil rond de Amerikaanse. Haar eerste audioboek zag het levenslicht in 2020 en ook de opvolger daarvan zou al klaar liggen. Een cadeautje voor de fans, want op nieuwe muziek moesten we langer wachten. Dat werd echter rijkelijk beloond met “Let Me Love You Like A Woman” waarop vooral de stem met alle aandacht ging lopen. Ook met haar nieuwe single “Chemtrails Over The Country Club” weet ze de altijd hoge verwachtingen moeiteloos in te lossen.

Dat we er lang op moesten wachten, zijn we na de eerste noten al vergeten. “Chemtrails Over The Country Club” voelt een beetje als naar een kunstwerk kijken in een verlaten museum. Lana Del Rey dompelt ons naar goede gewoonte onder in een bad van melancholie en we zouden de Amerikaanse waarschijnlijk nog bedanken mochten we daarin verdrinken. Echt verrassen doet “Chemtrails Over The Country Club” niet, betoveren des te meer. Na ongeveer twee minuten wordt het geheel minder zwaarmoedig en weerklinken mooie koortjes. Het minimalistische nummer wordt geleidelijk aan grootser en daarmee ook intrigerender. De Amerikaanse weet na al die jaren misschien wel beter dan ooit hoe ze haar luisteraars in haar greep kan houden.

Chemtrails Over The Country Club verschijnt op 19 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lana Del Rey - Chemtrails Over the Country Club (★★★½): De regen slaat nog steeds tegen het raam

Lana Del Rey is een godin, laat dat iets zijn waar niet over te twisten valt. Zeker de laatste paar jaar was…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.