Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “Let Me Love You Like a Woman”

Was een nummer als “Summertime Sadness” al ooit zo relevant als dit jaar? We denken van niet. Toch komt er na die trieste zomer nog een straaltje zonneschijn piepen, want Lana Del Rey liet vandaag nieuwe muziek op de wereld los. De Amerikaanse stond afgelopen jaar op haar toppunt, toen ze met Norman Fucking Rockwell! nog maar eens een sterke plaat op de markt bracht. Toch bleef het niet stil rond de zangeres, want zo kondigde ze nog twee audioboeken en een album aan. Het eerste audioboek Violet Bent Backwards Over the Grass verscheen eind vorige maand, maar op muzikaal vlak bleef het windstil. Tot nu dan, want het splinternieuwe “Let Me Love You Like a Woman” komt als een donderslag bij heldere hemel en is de eerste single van Chemtrails Over the Country Club, dat dit jaar nog zou verschijnen. Op het nummer werkt Lana overigens weer samen met producer Jack Antonoff, waarmee ze ook al NFR! maakte.

De fans hebben lang moeten wachten op “Let Me Love You Like a Woman”, want het nummer bestaat al sinds 2019. ‘Het wordt een heel speciaal en belangrijk nummer’, vertelde de Amerikaanse toen al, en we snappen haar wel. Haar nieuwste lied heeft niet veel om het lijf, maar komt in het kader van ‘less is more’ toch redelijk bombastisch binnen. De single komt met een rustige piano traag op gang, maar het is Lana zelf die dankzij haar stem met alle aandacht gaat lopen. Naarmate het nummer vordert, komt er steeds meer tempo ingekropen. Toch blijft de zangeres steeds haar gekende pad bewandelen en komt ze ook vandaag met een triest getint liefdeslied. ‘Let me love you like a woman / Let me hold you like a baby’, zingt ze betoverend in de refreinen, waarna het nummer zachtjes op z’n einde loopt. Een comeback om op een regenachtige avond aan je raam te beluisteren dus. Welkom terug Lana, we hebben je gemist.

Volgens het wereldwijde web is Chemtrails Over the Country Club vanaf 10 december beschikbaar, al blijft het wachten op een officiële bevestiging. De titeltrack wordt overigens de volgende single en die zou al redelijk snel volgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.