Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “Let Me Love You Like a Woman”

Was een nummer als “Summertime Sadness” al ooit zo relevant als dit jaar? We denken van niet. Toch komt er na die trieste zomer nog een straaltje zonneschijn piepen, want Lana Del Rey liet vandaag nieuwe muziek op de wereld los. De Amerikaanse stond afgelopen jaar op haar toppunt, toen ze met Norman Fucking Rockwell! nog maar eens een sterke plaat op de markt bracht. Toch bleef het niet stil rond de zangeres, want zo kondigde ze nog twee audioboeken en een album aan. Het eerste audioboek Violet Bent Backwards Over the Grass verscheen eind vorige maand, maar op muzikaal vlak bleef het windstil. Tot nu dan, want het splinternieuwe “Let Me Love You Like a Woman” komt als een donderslag bij heldere hemel en is de eerste single van Chemtrails Over the Country Club, dat dit jaar nog zou verschijnen. Op het nummer werkt Lana overigens weer samen met producer Jack Antonoff, waarmee ze ook al NFR! maakte.

De fans hebben lang moeten wachten op “Let Me Love You Like a Woman”, want het nummer bestaat al sinds 2019. ‘Het wordt een heel speciaal en belangrijk nummer’, vertelde de Amerikaanse toen al, en we snappen haar wel. Haar nieuwste lied heeft niet veel om het lijf, maar komt in het kader van ‘less is more’ toch redelijk bombastisch binnen. De single komt met een rustige piano traag op gang, maar het is Lana zelf die dankzij haar stem met alle aandacht gaat lopen. Naarmate het nummer vordert, komt er steeds meer tempo ingekropen. Toch blijft de zangeres steeds haar gekende pad bewandelen en komt ze ook vandaag met een triest getint liefdeslied. ‘Let me love you like a woman / Let me hold you like a baby’, zingt ze betoverend in de refreinen, waarna het nummer zachtjes op z’n einde loopt. Een comeback om op een regenachtige avond aan je raam te beluisteren dus. Welkom terug Lana, we hebben je gemist.

Volgens het wereldwijde web is Chemtrails Over the Country Club vanaf 10 december beschikbaar, al blijft het wachten op een officiële bevestiging. De titeltrack wordt overigens de volgende single en die zou al redelijk snel volgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

730 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lana Del Rey - Chemtrails Over the Country Club (★★★½): De regen slaat nog steeds tegen het raam

Lana Del Rey is een godin, laat dat iets zijn waar niet over te twisten valt. Zeker de laatste paar jaar was…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Chemtrails Over The Country Club"

Twee weken geleden was er plotseling heuglijk nieuws vanuit kamp Lana Del Rey. Er was eindelijk een datum voor de titeltrack van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.