Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pretty Reckless – “And So It Went” (feat. Tom Morello)

Na een lange stilte is The Pretty Reckless sinds vorig jaar weer helemaal terug, en dat met heel veel lawaai. Ondanks dat het coronavirus de release van de nieuwe plaat even ‘on hold’ zette, kregen we toch al heel wat singles op ons bord. Met “Death by Rock and Roll” lagen onze verwachtingen al hoog en die werden dankzij “25” alleen nog maar groter. We waren trouwens niet de enigen die onder de indruk waren, want zelfs het grote Rock Werchter gunde de Amerikanen een plekje op de Main Stage. Werchter werd intussen ingeruild voor Dessel, maar de gitaren blijven behouden. Zo goed zelfs, dat op het nieuwe “And So It Went” niemand minder dan de legendarische Tom Morello meedoet.

Het nummer komt nogal angstaanjagend op gang door de enge geluiden, maar dan zijn er plots die stevige gitaar en indringende drum die de boel op gang knallen. Taylor Momsen zingt zichzelf meteen in de schijnwerpers en windt op haar eigen manier iedereen om haar vinger. Het tempo gaat tijdens haar tussenstukjes wel wat liggen, maar eenmaal ze vertrokken is, is er geen houden meer aan. Dat lijkt alleen maar zo, want plots valt het nummer helemaal stil en zien we allemaal sterretjes. De rust is in elk geval van korte duur, want daar is Tom Morello die op zijn gekende manier een solo neerzet om ‘u’ tegen te zeggen. Er gebeurt veel op korte tijd, maar The Pretty Reckless is haar streken nog niet verleerd, zeker als het meezingmomentje op het einde de kers op de taart vormt.

Op 12 februari verschijnt Death By Rock and Roll. Dat album stelt The Pretty Reckless op vrijdag 18 juni (hopelijk) voor op Graspop Metal Meeting.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

741 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pretty Reckless – “25”

Normaliter moesten we in 2020 al het langverwachte vierde studioalbum van The Pretty Reckless op ons bord hebben gekregen, maar door een…
AlbumsRecensies

Tom Morello – Comandante (★★★½): Masterclass in gitaar

Oh, shit. De laatste echo’s van afsluiter “Cato Stedman & Neptune Frost” lossen op in het niets en we moeten even naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.