Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Pretty Reckless – “Death by Rock and Roll”

Na een tijd radiostilte is The Pretty Reckless terug van weg geweest. Frontvrouw Taylor Momsen maakte in november 2019 bekend dat de band werkte aan hun vierde studioalbum dat dit jaar wordt verwacht. In april kondigde ze aan dat het album af is en dat ze weer zouden touren. Het dateert reeds van 2017 dat de Amerikanen hun album Who You Selling For? kwamen voorstellen in Het Depot in Leuven. Normaal zou de band deze zomer ook een tussenstop maken op de Main Stage van Rock Werchter 2020, maar door het coronavirus vallen die plannen in het water. We hebben er even op moeten wachten, maar The Pretty Reckless vuurde vandaag “Death by Rock and Roll” op ons af.

De comeback van The Pretty Reckless is er meteen een waarop we hadden gehoopt. “Death by Rock and Roll” is een geüpdatete versie van het gelijknamige nummer van FAMOUS, de band achter Taylor Momsen. Met stevige gitaarriffs, een portie drums en een gitaarsolo zetten ze de toon voor wat we kunnen verwachten van het nieuwe album. Gepaard met enkele invloeden van Janis Joplin lijkt de band terug te gaan naar hun sound voor Who You Selling For? Momsen maakt daarbovenop in het nummer een verwijzing naar haar iconische rol als Jenny Humphrey in de populaire dramaserie Gossip Girl: ‘Jenny died of suicide with a candle burnin’ in her eye.’ Als het nieuwe album in de lijn ligt van deze titeltrack, zijn we alvast in blijde verwachting.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 mei 2020

About Author

Marlies Schelfhout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief