Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN – “Throw Me A Line”

In 2018 bracht het Nederlandse duo HAEVN hun prachtige debuutplaat Eyes Closed uit. Een album waar de referenties naar water en zee nooit veraf waren, maar waarop we vooral wegdreven op een tapijt van filmische popmuziek. In de tussentijd hebben Jorrit en Marijn niet stilgezeten. Na “No Man’s Land” waarop de band pop en filmische elementen wist te verzoenen door middel van strijkers en een koor, komt de band met nieuw materiaal. “Throw Me A Line” is in alle mogelijk opzichten dan ook weer een typisch HAEVN-nummer.

Grote muzikale verrassingen moet je niet verwachten van het duo, maar verwacht je wel aan des te meer mooie, sfeervolle harmonieën die je ongetwijfeld zullen intrigeren. Het is niet aan iedereen gegeven om klassieke elementen zo naadloos te verweven met popmuziek, maar de ervaring van Jorrit als filmcomponist komt hierbij goed van pas. Toch is het zanger Marijn die je bij de keel grijpt door zijn aangename stemgeluid dat een dekentje over het instrumentale landschap legt. Dat de band niet aast op airplay, is duidelijk, want “Throw Me A Line” houdt ons ruim vijf minuten in de ban. Halverwege mindert het nummer vaart en wordt de luisteraar haast persoonlijk toegezongen, ‘are you out there, I’ve been waiting for so long’, klinkt het. Langzaamaan zwelt het nummer weer aan met strijkers en krijgt het landschap kleur. Wanneer we de band live aan het werk kunnen zien, is momenteel onbekend, maar we hopen alvast dat “Throw Me A Line” de voorbode is van een mogelijke opvolger van Eyes Closed.

Facebook / Twitter / Instagram / website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Open up the Heavens"

Jade Bird, de jonge Britse met haar gitaar en aanstekelijke lach, lijkt goed op weg naar haar tweede langspeler. In de afgelopen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ - "Misunderstood"

Na jarenlang mixtapes en ep’s uitbrengen, vond Russ eindelijk internationaal succes in 2017 met zijn album There’s Really A Wolf. Ondertussen heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 24KGoldn - "3, 2, 1"

24KGoldn is een relatief nieuwe naam in de muziekwereld. Hij brak in 2019 door met zijn hit “Valentino” en dropte eind dat…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.