Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single HAEVN – “No Man’s Land”

Sommige mensen kennen hun buren zeer goed en anderen kennen die dan weer niet. HAEVN is een band die terug te vinden is bij onze noorderburen en toch kennen veel Belgen de muziek van Jorrit en Marijn niet. In 2018 bracht het duo hun debuutalbum Eyes Closed uit en daarop stromen we van het ene hoogtepunt naar het andere. Het meesterlijk debuut, zoals we het toen omschreven, omvat vele verwijzingen naar de zee en water. Van “The Sea” over “Back in the Water” en “Where the Heart Is” naar “Foritude“, één voor één zijn het allemaal pareltjes. Eyes Closed nodigt dan ook uit om eens het einde bereikt is gewoonweg weer opnieuw te beginnen.

De strofes van het nieuwe “No Man’s Land” bevatten opnieuw een filmisch aspect dankzij Jorrit zijn ervaring als filmcomponist. Het refrein voelt vrij poppy aan, maar door de strijkers en backingvocals is het opnieuw een typisch HAEVN nummer. ‘If only I could change, change. If only I could change, change”, klinkt het en ondanks dat dat niet de meest originele tekst is, genieten we toch van de warme stem van Marijn. Het duo weet een orkest, een koor en popmuziek met elkaar te mixen en doen zo een soundtrack van een zelf te verzinnen verhaal ontstaan. Hopelijk volgt er snel meer.

HAEVN speelde nog geen enkele keer op Belgische bodem en in de nabije toekomst zal dit wellicht ook niet gebeuren.

FacebookInstagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 april 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief