Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Believer”

© CPU – Cédric Depraetere

Binnen enkele weekjes is het zover, dan ligt eindelijk het langverwachte tweede album van Black Honey in de winkelrekken. Van Written & Directed kregen we sinds de zomer van 2020 al enkele singles te horen, die de band vandaag verzamelt op een tussentijdse ep. Samen met het splinternieuwe “Believer” zou dat een duidelijk beeld moeten schetsen van hoe het album zal gaan klinken. Toch zorgt dat enigszins voor een verrassing, want waar de gitaren nog lekker scheurden op het strandfeestje van “Beaches“, het catchy “Run for Cover” en in mindere mate op “I Like the Way You Die“, pakken de Britten het vandaag ietwat rustiger aan.

We worden dus niet meteen weer met onze rug tegen de muur gezet door Izzy en haar manschappen, want het is een traag tempo dat “Believer” kenmerkt. Dankzij de ‘oh oh oh oh’ zit de – tussen aanhalingstekens – sfeer er wel meteen in, waardoor je bijna ongewild mee begint te knikken. Voorts kabbelt het nummer een beetje verder, tot er zowaar een trompet bij komt kijken. Het zorgt voor een verfrissende touch in de muziek van de Britten en zo zit er toch een verrassende wending verstopt in de song. Even later wordt er nog opgebouwd naar iets wat live een heus meeklapmoment zou kunnen worden, maar een echt groots hoogtepunt blijft uit. Leuk en verrassend dus, maar weinig interessant. En toch liggen onze verwachtingen voor Written & Directed  nog altijd op zekere hoogte.

Written & Directed komt uit op 21 januari 2021.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey - "I Like The Way You Die"

Black Honey heeft iets te vieren, want album nummer twee is helemaal af. Het zat er natuurlijk wel aan te komen, sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey - "Run for Cover"

Black Honey is een nieuw hoofdstuk begonnen en iedereen mag het weten. De band rond de excentrieke frontvrouw Izzy B. Phillips maakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.