Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Beaches”

© CPU – Cédric Depraetere

Na een ijzersterke debuutplaat, heel wat straffe shows en een populariteit die bijzonder hard gaat in hun thuisland, heeft het Britse Black Honey het zwaarste werk eigenlijk al achter de rug. De volgende opdracht van het bont allegaartje bestaat er nu uit om die prachtige voorzet binnen te koppen. De band heeft in elk geval alles om het helemaal waar te maken: catchy nummers, indiegitaren bij de vleet een een charismatische frontvrouw die graag de aandacht naar zich toe trekt. Na dat eerste album met hitjes als “Corrine” en “All My Pride”, is het twee jaar later alweer tijd voor die moeilijke tweede. Maar of die ook echt zo moeilijk wordt, is nog maar de vraag. Eerste single “Beaches” lost alle verwachtingen al moeiteloos in.

De muziek van Black Honey zou eigenlijk het best beschreven worden als indierock met een zomerse strandsfeer. Stel je nu eens voor dat de band daar met “Beaches” effectief een nummer over maakt! Wel, het klinkt precies zoals je zou verwachten. Al vanaf de eerste seconde grijpen de catchy klapjes je bij het nekvel, waarna Izzy het met haar zwoele stem overneemt. Tegen het refrein ben je al lekker warmgedraaid, maar dan komen die trompetjes en dat beachgitaartje er nog eens bij. De temperatuur schiet – net als het tempo – de hoogte in, de zon straalt al wat harder en zoals de Britse het zingt: ‘We can have fun!’. “Beaches” overspoelt je met zomerse vibes in een Black Honey-jasje. De band onderging een upgrade en legt de lat voor album nummer twee nu al hoog. We kunnen misschien wel niet effectief feesten op het strand, maar dit nummer is alvast een zeer geslaagd alternatief.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

728 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Black Honey - Written & Directed (★★★): Glitter op een leren jas

56 dagen. Zo lang is Black Honey de release van hun tweede langspeler al aan het uitstellen. Het moet wel gezegd dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey - "Disinfect"

Bij Black Honey weten ze wel hoe ze ons bezig moeten houden. Al sinds vorige zomer is het viertal rond frontvrouw Izzy…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.