Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Run for Cover”

© CPU – Cédric Depraetere

Black Honey is een nieuw hoofdstuk begonnen en iedereen mag het weten. De band rond de excentrieke frontvrouw Izzy B. Phillips maakt er een gewoonte van om met behulp van surfgitaartjes het zonnetje wat harder te doen stralen, en dat lukt tegenwoordig zelfs nog beter dan voordien. Met hun zelfgetitelde debuutplaat gooide het viertal al hoge ogen, maar nu werd het tijd voor een upgrade. Tegen volgend jaar zou de opvolger van Black Honey af moeten zijn en als we de voorsmaakjes mogen geloven, dan wordt album nummer twee er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Na ons geweldig strandfeestje op “Beaches“, worden we vandaag opnieuw omvergeblazen door “Run for Cover”.

Opnieuw doet Black Honey hun bandnaam alle eer aan; deze nieuwste worp klinkt zoet, maar zit toch in een strak leren jasje. De herkenbare surfgitaren zijn ook dit keer aanwezig, maar klinken nu een paar graden gevaarlijker. Het klinkt dus allemaal heel zwaar en dreigend, maar toch weet de band een strak tempo op te leggen. In de refreinen schakelen de Britten zelfs nog een versnelling hoger. De gitaren scheuren er lekker op los en Izzy laat zich wederom helemaal gaan. Voor veel bands is het tweede album moeilijk, maar voor Black Honey lijkt dat allemaal geen probleem. Het viertal is er zowaar nog meer op vooruit gegaan en weet ons opnieuw met verve te overtuigen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

732 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Black Honey - Written & Directed (★★★): Glitter op een leren jas

56 dagen. Zo lang is Black Honey de release van hun tweede langspeler al aan het uitstellen. Het moet wel gezegd dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey - "Disinfect"

Bij Black Honey weten ze wel hoe ze ons bezig moeten houden. Al sinds vorige zomer is het viertal rond frontvrouw Izzy…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.