Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “I Like The Way You Die”

© CPU – Cédric Depraetere

Black Honey heeft iets te vieren, want album nummer twee is helemaal af. Het zat er natuurlijk wel aan te komen, sinds we met “Beaches” en “Run For Cover” al twee sterke singles voorgeschoteld kregen. Het kind kreeg de naam Written & Directed en wordt zo de opvolger van Black Honey dat ondertussen al bijna drie jaar geleden verscheen. We werden de afgelopen maanden dus al verwend met nieuw materiaal en dat mocht er zeker zijn. Het viertal was er muzikaal op vooruit gegaan en lijkt helemaal klaar om een groter publiek aan te spreken. Het leren jasje dat rond hun surfgitaren hangt, zit vandaag nog wat strakker en het klinkt allemaal wat dreigender. Dreigend is ook meteen het juiste woord voor het nieuwe “I Like the Way You Die”, dat net op tijd komt voor Halloween.

Het nieuwste exemplaar van Black Honey klinkt lekker mysterieus en dat valt al meteen op aan de grimmige gitaar die de bovenhand neemt. De drum zet een leuk tempo en Izzy trekt alle aandacht met een elektronisch bewerkte stem graag naar zich toe. Wordt dit dan een rustiger nummer van de band? Nee hoor! Eenmaal het eerste refrein aanbreekt, klinkt alles al een paar niveaus feller en worden we als het ware overrompeld door alles wat de Britten te bieden hebben. De frontvrouw dreigt een aantal keer met de tracktitel, waardoor alles zich heel snel in je gehoorkanalen nestelt. Over het algemeen gebeurt er eigenlijk niet zo heel veel, maar dan krijgen we een solo te horen met een mix van elektronica en gitaren. Een interessant nummer, die nieuwe van Black Honey. We hadden enkele luisterbeurten nodig om er helemaal in te komen, maar uiteindelijk mag “I Like the Way You Die” er wel zijn.

Written & Directed komt uit op 21 januari 2021.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 oktober 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief