Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame – “Nigel Hitter”

© CPU – Bert Savels

We hoeven je niet te vertellen dat er een heuse heropleving van het postpunk genre is bij onze niet-Europese vrienden over het kanaal. Denk maar aan groepen als black midi, IDLES of Slaves; ze schieten schijnbaar als paddenstoelen uit de grond. Zo ook komt ook het tweede album van shame, Drunk Tank Pink, volgende week in de rekken te liggen. Eerder hoorden we hier al een drietal nummers uit: het snedige “Alphabet”, het Talking Heads-geïnspireerde “Water in the Well” en het meerdelige “Snow Day”. Als laatste voorsmaakje krijgen we nu nog de nummer twee van het album te horen; “Nigel Hitter”.

Van de waterdichte bas en drums tot de strakke ritmische gitaar en excentrieke vocals van frontman Charlie Steen: net zoals op “Water in the Well” worden we op “Nigel Hitter” aan Talking Heads herinnerd. Uiteraard is dat een compliment van de grootste orde. Het eenzijdige postpunklabel lijkt nogal een kortzichtige obstructie die bij shame minder van toepassing wordt. Tot nu toe klinken de singles hoekiger, uitvoeriger en in het algemeen gewaagder dan hun no-nonsense debuut Songs of Praise. Het doet ons in elk geval watertanden naar de release van Drunk Tank Pink volgende week.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peeping Drexels - "Miami Lounge"

Het is nog maar april, maar de zon komt de laatste tijd toch al eens wat vaker van achter die eeuwige wolkenmassa…
AlbumsRecensies

SPRINTS - Manifesto (★★★★): De adrenaline spuit er langs alle kanten uit!

‘Punk is niet dood!’ is een zin die we de laatste tijd wel vaker horen. De simpele reden daarvoor is omdat het…
AlbumsRecensies

Blanketman - National Trust (★★★½): Comfortabel gitaargeluid

Laat ons 2020 maar omschrijven als het jaar dat we kennis maakten met Blanketman. Postpunk, indierock of zelfs britpop? Bestempel het zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.