Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame – “Snow Day”

© CPU – Bert Savels

Shame zal er een goeie gewoonte van maken om het jaar in te knallen met een geweldige plaat. Waar debuut Songs Of Praise nog ergens begin januari 2018 verscheen, komt opvolger Drunk Tank Pink begin januari 2021 op ons bord. Om exact te zijn hebben we nog een grote maand te tijd om ons voor te bereiden, want 15 januari is het dan eindelijk zover. Toch krijgen we niet veel ademruimte want de Britten brengen ons heel wat voorsmaakjes. Eerder konden we al genieten van “Alphabet” en “Water In The Well” en nu komt “Snow Day” eraan, ideaal op tijd voor de winterdagen.

Erg winters klinkt de single van shame weliswaar niet, maar duister is dan wel weer een kernwoord bij “Snow Day”. Iets meer dan vijf minuten doet de band waar ze goed in is en dat is snedige postpunk serveren met ruimte voor experiment. Met een krachtige gitaarlijn schiet de single op gang waarna frontman Charlie Sheen zijn sterke parlando bovenhaalt. Het duurt niet lang vooraleer hij furieuzer met zijn vocals op stap gaat, maar muzikaal blijft het zijn intensiteit behouden tot aan het middendeel. In tegenstelling tot op het debuut volgen er geen explosieve uitspattingen, maar krijgen we eerder subtiele extra’s bij de ontbolstering van het nummer. Vanaf minuut vier kunnen we ons dan toch verwachten aan een iets vettigere sound met een nodige portie power en zo knalt shame ons uiteindelijk toch volledig omver. Uitkijken naar de plaat dus.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

2906 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Shame – Drunk Tank Pink (★★★★★): De verwachtingen én zichzelf overtroffen

‘My voice ain’t the best you heard’, zong frontman Charlie Steen nog op “One Rizla”, de meest gedraaide single van Songs Of…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview shame: 'Tijdens het touren ben ik een overdreven versie van mezelf'

Het weer is kut, het nieuws is kut en het afgelopen jaar was, jawel ‘KUT’. Al voor het derde weekend op rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame - "Nigel Hitter"

We hoeven je niet te vertellen dat er een heuse heropleving van het postpunk genre is bij onze niet-Europese vrienden over het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.